Bz body II

Emm lepas entry smlm saya tulis…Entry kali nie pn pasal bz body juga sapa lagi kalu tak husband saya pula…Hubby dh menetap di permanent campus…Tempat baru so office pun baru…Tapi dia bz lebih sikit dr saya coz “saya bdk br belajar”…hehehe…Cantik n luas ruang dlm bilik ni tp banyak sgt brg tak berapa nak nampak itu semua kena mai melawat sendiri kekkekee….

laptop wat keje opis, desktop main game hehehe

permandangan dr opis hubby…

Advertisements

Bz body

Wah tajuk propa giteww…Saja ja nak tunjuk or share gambar bilik saya a.k.a office saya..Sibuk betul kerja sekarang ni…Tapi sempat pula berblog…Bukan apa sebab sibuk sangat teringat nak mengadu atau luahkan dlam blog kesayangan ni…Bukan luahan perasaan laa…Saja saja jaa…kekekke i tak suka mengeluh u…

This is it…My working area..Ada nama saya terlekat kat pintu tu..

Masuk je bilik saya ada 2 buah lemari gajah kat depan pintu…

Ni lah meja yg saya duk buat kerja seharian…tak tersusun sgt walaupun tak byk benda pun hehehe…Nak study tak leh kemas2 sgt tak dpt inspirasi kang nanti hehehe…

Fail pun masih sedikit…Tu pun byk gak kertas dlm fail tu yg nak kena punch tak terpunch lg….

Kalau tenung betul2 web saya baru duk nak login wordpress…Tapi pakai lappy sdn bhd ya..

Penangan ambil gambar senrdiri..Tak berapa jadi sattt ambil lagi sekali…….

Hehe…Ok la tuuu…Ni la puan punya body yg bz tu…So kalu wat deko deko deko Rizalman agak2 camna la rupa bilik ni nanti dikerjakan Rizalman kan…(berangan je laaa huhuu)…-d n-

Petang di Kuala Perlis

Sebenarnya pas basuh keta tadi…Kami siap2 mandi, solat nak bw anak jenjalan tgk laut…Anak saya ni suka dengan laut dia kata “aiq noh” (air penuh)…Kuala Perlis la destinasinya…

Cantik kawasan pantai dia tapi biasa la sampah tak leh dipisahkan sedikit kecewa kat situ…Ada ka patut p selit sampah kat celah2 batu..

Lepas lepak2 jap kat pantai berbatu nih…Kitorang pegi lak minum2 kat food court Kuala Perlis..

Angin kuat menyebabkan rambut abah serabut heheh…Tapi hensem tetapppp hehehe…

Kami makan ais kacang n sotong goreng tepung..gambar sotong lupa plak nak tangkap sebab duk pulun ais kacang takut cair hehe

Masjid terapung sedang dlm pembinaan

Mengiurkan tgk ais kacang ni…So mai ler jenjalan Perlis…Pastu lajak ke Langkawi..Nanti kalu ada kesempatan nak jenjalan kampung yg wat belacan kat Kuala Perlis ni pula…InsyaAllah..Kg tu nampak cam bes ja duk tepi laut…Wassalam…

Lencun

Lama tak update blog nih…Dan akan terupdate pada masa free saya ja..Sorry to mention about that..(nampak sgt tak brapa free dh pasni hehehe sorry bz tul skang nih)..Secara kebetulan hubby sedang basuh keta sorg2 n pas seketika br ajak aisar bsh sekali pas terkurung dlm umah ja…Pastu dh 2-2 org lelaki tu sedang membasuh hubby kata why not u take photo n put in our blog ada gak cite heheh….Saya apa lg capai hp snapped ler gambar2 kerajinan 2 hero saya nih…Yg syok tu si kecil la rajin tul…kalut tul basuh keta..(Basuh ker main air???)

Semangat tul hehehe…

Keta mama pula..Rajin tul dia ni

Ermmm start main air dah…

Basah abis baju…muka sekali lawak tul..

Kidal ker???

Otomen shakkkkk….

Anak laki sorang ni…Peminat fanatik tul ngn ultraman…Tak tau la sapa ajar heheh (kalu tak abah dia kuakuakua)…Even cite dah abis mama n abah kena marah dia ingat kitorang tukar channel…tgkla pics bwh ni kalu tak caya…

Idea nak tulis pun dtg dr abah dia my hubby la…Hubby saya kata tulis la pasal peminat ultramen sorg ni..Pas saya tanya emmm nak tulis apa ekk dlm blog weekend2 ni…

Nak juga snap gambar otomen muncul kat belakang…Saya pun tunggu la nasib ada sekor hehehe…Ni pun montaj lagu yg abis punya…

These are just 1/4 from what aisar had…Ada yg menyala lampu di dada la..yg bunyi la etc etc…Kereta pasukan MAT pun ada tp tak sempat amik gambar (lupa sebenarnya…ada ja kat tepi sofa tu)

Taknak pakai topi tu kena paksa….

Tu dia baru sorang anak…Macam2 gelagat tapi selalu rindu kat dia kalu pegi keja…Kalu leh nak duk main ngn dia ja heheh…ok daaa

Thank you Allah…

Alhamdulillah lega sangat lepas hantar anak saya ke nursery nampak dia boleh adapt dengan tempat tu…Nasib anak saya baik tempat tu masih baru so kanak2 situ masih sikit org, jadi tak crowded sangat la pusat asuhan Aisar tu..Ok progress utk minggu ni hari Isnin hantar anak saya dia bangun awal…Mcm tau2 ja nak kena gi nursery..Hantar sana nangis ‘meghamu’ air mata dlm keta start dah..Cian lak tengok..Pas hilang ja kelibat parent dia, dia tak nangis dah..Abah dia mengendap dr jauh,,.Ari selasa lak hantar nangis gak tapi pas dlm kawasan pagar nursery…N today ari ke3 tak nangis dah tapi tarik muka 14 laa..Alhamdulillah..What ever it is…Saya bersyukur sangat2 sebab selama ni anak saya dijaga oleh keluarg saya ja…Memula nak lepas tu cam kesian kat dia tapi nanti2 nak kena hantar ke sekolah gak so ku kuat kan semangat gak la..

Mama n abah pun belanja aisar mkn kenny roger roaster coz cikgu kata dia sopan n tak susah nk dijaga baik ja..

Visuals tak bagus sgt sbb pki hp ja..

Babysitter

Arini 1st day hantar anak saya ke nursery..Alhamdulillah berjalan lancar..Awal pagi hantar tak nak lepaskan dr dukungan saya..Terpaksa juga melepaskan dia..Nangis la dia apa lg…Dh sampai office dlm 10min saya terus tepon cikgu yg jaga nursery tu…Alhamdulillah sekali lagi berita baik dia nangis kejap ja pastu dh leh masuk ngn cikgu n kwn2 kat situ..Syukur sangat lega, nak memulakan hantar ke nursery dh lama fikir…DUk takut dia tak boleh tinggal dgn org tak kenal..Try amik maid tp tak datang2…Ada hikmah disebalik itu dan pas 2 bulan mak sedara aisar jg dia…Tibalah masa aisar kena hantar ke pusat asuhan…Anak saya ni dia sangat manja dengan saya…Jumpa ja mama dia, dia akan kerap tapi kalu tinggal dengan org lain dia dapat membawa diri dia syukur..SO pasni aisar kena gi sekolah pula kena lepaskan lg sekali..Ni br sorg anak amanah Allah…Hope pasni bole memegang tangungjawab amanah tuhan dengan lebih baik lg…Aminnn..