Banjir di Perlis Mac 2011

Banjir lagi kat Perlis..kali nie nampak mcm tak teruk sgt seperti 5 bulan lepas Banjir nov 2010 kami sempat gak round kangar n behor pulai tadi (4.30pm) utk tinjau banjir di sana..dulu nak masukĀ  roundabout kangar n jalan depan ILP pn tak bole..kali nie alhamdulillah ok..tapi ada juga la kawasan-kawasan lain yang rendah n berdekatan ngan sungai dinaiki air..kami tak p tgk lagi….

 

jalan masuk Anjung Keli..

roundabout Kangaq..Polis jaga lalulintas..thanksss

air kat roudabout..keta bole la jalan lagi…tapi paras akhir nak bahaya dah la bagi kereta…seriaau..

 

Bangunan TNB…Adakah akan bergelap malam nanti harapnya tidak..Tapi dah ada kawasan yang dah tak dak elektrik..

cian kedai uncle ni…”Mcm mana la barang kedai gua”

Sungai kat roundabout..air banyak tapi tak naik atas jalan raya..

 

 

nampak mcm lautan..tapi still terkawal..

 

 

Sampat menangkap ikan pakcik ni…

Sungai apatah tapi kawasan depan tu taman behor permatang la….

Baru 5 bulan dah banjir lagi menakutkan…Petanda dari Yang Maha Esa kepada kita semua…Renung-renungkan dan selamat beramal…

Bandung Tour March 2011

Alhamdulillah trip ke Bandung bulan Feb berjaya n apa lagi decide lg la p Bandung bulan March ni hehehe..lagi pun kali nie focus utk business trip..trip bulan lepas hari tu beli kain utk meniaga sikit ja n alhamdulillah abis di jual..kami pn dok jenguk2 MAS airline pulak, tgk2 ada promo dari Penang ke Bandung..apa lagi terus beli online n tempah pak supir hari tu kali nie dapat murah gilerr n decide dok hotel Patradisa dekat bandar sikit…flight kami pukul 9 am dari penang ke KL n KL-Bandung pukul 12.30am…

Kat Penang International Airport

Sampai je KLIA terus beratur nak ambik flight KL-Bandung..tapi transit lebih kurang 2 hours

dok beratur ternampak pula set2 jepun nie pakai jubah n kupiah..kasut sport tak tahan tu:)naik flight dr penang ramai org jepun..arigato..

aisar penat jalan so dok la atas stroller dia tu..

kami kena p gate H8..

 

Bandung gate H8 flight MH 0859

 


Pape breakfast dulu…Ada budak ni merajuk kot time ni…

 

 

Aeroplane nk p Bandung tapi delay sikit la 15 minutes..tapi yg best naik MAS ni kami la yg masuk dulu sebab bawa budak kecil hehehe…

Sampai Bandung pukul 1.30pm (indon time)

Check in hotel patradisa n terus nak p jalan2 FO jalan Riau..

Shutter pic snapped…i loike…

welcome to Bandung

Hari kedua jalan2 Istana Helmet..saja p tgk helmet geram dok tgk helmet depa cantik sgt…lagi pn adik saya nak beli:)

Emm helmet full face dh moto kena besar la baru kena…Tapi balik Malaysia kapcai juga yang duk tunggu…kekeke..

Pasni leh business helmet pula hahaha…

 

Aisar kata abah ni macam kamen rider dragon knight la…cantik helmet n murah sgt kalau beli byk la…

dok bargain nak beli helmet…

aisar pn try juga helmet budak2…

Helmet Upin Ipin heheheh

Model sedang bergaya di hadapan kamera..

lepas p istana Helmet..kami pn terus perjalanan p pasar baru..org ramai tak sanga bak kata org Perlis…

nak jalan susah sikit tapi niat nak meniaga mesti diteruskan..

 

 

macam2 jenis kedai…best sgt…

 

Dok tgk buku niaga n budget hehehehe

Makan nasi goreng udang,,sedap oooo..

Abah dok tukar pampers budak kecil nie…

Hotel kami duduk…

Tunggu supir nak p makan seafood kat D cost..

 

Sampai sudah kedai Dcost..

dok tgk menu nampak mcm sedap…

kami mkn macam2..tapi harga dia murah sgt…siap tambah lagi makanan…

hari ketiga dok bersiap2 nak balik Malaysia…

 

alamat hotel patradisa….

airport Bandung…kat sini jumpa la artis n mak mertua Siti Nurhaliza hehehe

 

sampai KLIA n dok tgu flight balik Penang..

flight p Penang pukul 6.20pm..

naik turn naik turn flight sampai la kami kat Penang..Alhamdulillah…perut pn terasa lapr semula..

so singgah makan kenny rogers kat PIA…alhamdulillah semuanya selamat….

so abah n aisar nnti kita p lagi na…

Bandung tour feb 2011

Entry kali ni just nak kongsi kenangan all 2gether and family cuti-cuti Bandung..kami ke Bandung bulan Feb lepas dengan menaiki AA lagi pn MAS masa tu tak buat promo..kami pn decide naik AA sebab murah sikit..kami bermalam kat crystal crown PJ n pagi2 p simpan keta dkt rumah kakak di perumahan Kastam kelana jaya…kami bertolak dari Malaysia pukul 3.30pm n sampai di sana 4.30 pm waktu Indonesia.perjalanan dalam 2 jam ja..tak terasa sgt..dok syok2 isi borang kastam declare tgk2 sampai dah hehehe…

 

dok tunggu limo mai ambik p LCCT..

 

makan dkt LCCT..

 

ttgu kapal terbang..

 

 

Ni hubby belanja mak abah dia a.k.a mentua saya la hehehe pi jenjln negara orang…

Alhamdulillah sampai di Bandung..cuaca pn ok..

 

 

 

Pak supir yg cool dtg ambik…naik Innova (kijang)

pak supir bw p mkn di restoran simpang raya..sedap juga tapi harga ikut pingan yg kita mkn..hehehe

 

 

Hotel kami bermalam..tapi hotel ni jalan dia horror la sikit..tapi best..

 

dok bincang nak p jalan2 mana:)

Hari kedua kami jalan2 tangkuban perahu..

 

 

 

 

 

 

 

Rumah Mode..

 

Jalan cihampelas…aisar la paling seronok bole tgk ultraman besar n kami terus p beli belah kat Pasar Baru…

Bandung jalan jem sgt (macet tu jem laa)…tapi helmet tak bole tahan…hehehe

Hari ketiga p survey kain nak meniaga…

FO jalan Dago..

FO jalan Riau..baju murah2 n branded..

 

aisar, alya n wan..

 

 

 

restoran suharti…restoran keramba tak sempat ambil gambar..

Ayam goreng dia memang best lah…tapi lauk diorang selalu korang akan jumpa dengan tak guali sambal kulit sapi..

Hari keempat balik malaysia..flight pukul 6 pg huhuhu..ngantuk tapi kat Bandung memang best gileerr…

ikuti la pengembaraan kedua kami ke BandungĀ  bulan March pulak hehehe..kali nie naik flight MAS airlines..sebab ada promo dari Penang…Sekian

DaripadaNya kita datang, kepadaNya jua kita kembali

Salam,

Lama tak berblog maaf ya..sibuk jugalah menjadi alasan yang sangat klise..Ayah saya dah kembali kerahmatullah pada 6 Februari lalu dan saya sempat bersama-sama beliau disaat akhir menghembuskan nafasnya itu…MasyaAllah SubhanAllah first time dalam hidup melihat saat nyawa berpisah dengan jasad, syahadah tak berhenti-henti saya ajarkan…Satu keadaan atau situasi lebih sesuai dikatakan yang tak akan saya lupakan insyaAllah…Semenjak ayah menjalani chemo dan beliau mengalami pelbagai kesakitan dan perubahan fizikal tak dapat dan tak sanggup saya untuk mengambil gambar wajah beliau yang sememangnya berbeza..Semoga Allah merahmati ayah disana dan ditempatkan bersama hamba-hambaNya yang soleh…Amin…Ya Allah ya tuhanku ampunilah dosa-dosa ayahku..Amin….Al-Fatihah..

Inalillahhiwainailaihirojiuunn…