Lumba teroka

Adohai penat saya berlari Sabtu semalam…terbakar abih lemak2 walaupun sikit tu yang penting…Seronok ngn kawan2 berlumba teroka hujung minggu…Walaupun soalan tak bes tapi bes dapat beraktiviti sekali sekala ngn kawan2…Result 31 hb ni kalu tak silap…Emm menang ker???no komen huhuhu..

Ni route yg kitorang kena lalui…

Hias la sikit keta kwn saya nih…

Sekitar perasmian…

Bermulanya perlumbaan teroka..

Dah pun sampai…masa ni ada cabutan bertuah…saya tak bertuah gak pun,,,,sepanjang perlumbaan saya tak sempat nak amik gambar hehe…Kawan saya ada la amikkan dlm kamera dia…

Tempat2 yang kena teroka tu semua bes2…Cuma time nk jwb soalan yg paling tak bes byk pasal klausa ISO…pening kepala kami semua huhuhu…hentam sajalaaa….duuu

Baktisiswa

Salam,

Baktisiswa Perdana di sini melibatkan semua pelajar tahun satu…Semua Pusat Pengajian terlibat..Saya pun terlibat juga buat kali pertamanya kerja kat sini…Dulu-dulu masa jadi siswi saya pun biasa join baktisiswa ni gak..Kali ni saya jadi penceramah pula…Ingatkan nak bagi ceramah kat ibu bapa angkat tup tup kat student sendiri…Emm tak apa lah ibu bapa sibuk masak-masak…Bes tgk…Ni ada la sikit gambar sekitar projek tu…

Dewan masyarakat kat kampung ni…Kampung Padang Melaka…

Disekitar ceramah…

Aisar pun ikut juga hehehe…

Lepas selesai bagi ceramah tu saya pegi Padang Besar shoping sikit …N pastu makan kat sini…Teratai Putih…Tak sempat makan ngn org kampung sebab nak cepat dah tengah hari husban pun kena pergi kampung baktisiswa dia juga sebelah petang tu…

Bes mkn kat sini….Sebelah petang husband saya lak pergi melawat kampung baktisiswa dia…Kami 2 beranak tinggal kat rumah je tak ikut sebab dia pergi dengan kawan dia…Aisar pun dah penat sepagi tunggu mama dia tadi…Tdo la aisar rehat kat umah…

Ok yg ni pulak student husband punya aktiviti…Bes diorang memancing…Dapat ikan byk ker????

Buat apa tu makcik pakcik..? hehehe…Itu ja aktiviti kitorang minggu ni…Ingatkan nak pergi Kelantan shopping bj raya tak jadi lah jawabnya…HArini Ahad rehat duk diam2 kat umah ja…Wassalam

Mai seketoi…

Salam,

Senang tinggal sebelah utara nih, bukan apa senang nak cari produk yang buatan Melayu lagi Halal…Hope satu hari nanti seluruh negara senang nak perolehi produk-produk seperti ni…Alhamdulillah…Macam-macam ada so share sikit la kat u ols…Saya pun dah jadi ahli bukan apa senang nak beli selalu…hehehe

Restoran Radix FC sini yg dekat2 je dah ada 3…Termasuk Radix Chicken House

Ni ayam goreng herba dia…Waalaah…Ni kali pertama mkn masa kat SP cawangan pertama lagi…

Yang cawangan Kangar ni ada nasi lemak n mee bandung…

Ais krim dia walaweh…eventho simpel tinggal lama mkn akhir sekali tak cair pun tekstur ala2 BR laa…

Em sengeh sakan yg ni…

Pengemar ais krim sure suka…

Ni kit niaga merangkap katalog…macam2 ada..

Produk Halal tanggungjawab bersama…d n…wassalam

Kecil-kecil cabai burung

Lawak plak tengok pasport anak saya nih…muka kembang berkembang-kembang…dah la ayang tu chubby dh…tapi mama suka tengok abah sure lagi-lagi lah…hehehe

Tembamkan saya…Acu, kita bolee geng kannnn….Acuuuu

Opss…sorry nampak ketiak plak…tengok jari la montokzz kanzz

Pasport sapa ni….tungguuuu…..(lagi mau tanya kat atas dh cite ape?)

Hheheeh tadaaa…tembammm…Sikat belah tepi lagi…Acu mesti tanya nak p mana tu??

Aisar akan jawab tungguuuu biarlahhh rahsiaaa..twinkel2 little star…sambil nyanyi lagu kegemaran dia….so entry ni didedikasikan khas utk acu…nk ikut p wat pasport cepat!!….daaa

Ahlan Wa Sahlan

Ini entry ke3 saya malam ni…ringkas je tapi gambar banyak nak letak tu yang tulis gak tu…ok harini siswa siswi universiti saya keja ni mula mendaftarkan diri…Seronok tengok diorang mendaftar teringat masa memula daftar belajar dulu…School semua kena wat pameran nak jelaskan kepada ibubapa tentang apa bidang yang anak2 doirang ambil…So ada la sikit gambar sekitar kejadian…zoommmm…

Ni booth kitorang..

Kat khemah pendaftaran siswa siswi ni…ramai tu…

Sementara menunggu ibubapa dihiburkan dengan sedikit kebudayaan….

Ibubapa yang datang pun ramai gak…

My team n i sempoiii….tata…

Puding Jagung Berkuah

Salam…

Rajin tak saya…Masak lagi kali ni…Menu dia seperti di atas hehehe cam surat rasmi lak…resepi diambil dari internet dalam blog nasron. So kalu kenkawan nak resepi just p kat blog nih ek..Thanks ya kpd penulis blog ni…Tapi ada gak yang saya ubah kiut rasa sendiri…

Ni bahan-bahan dia…

Dah siap puding jagung…Kuahnya pula tapi tak amik gambar dah hehehe…

Ni je la kuih hujung minggu saya…Jemput makan ye semua nyum…nyum…sejuk dlm peti ais makan sedap ooo….sekian…wassalam