Suka suki

Kadang2 tajuk tak menerangkan apa yg akan saya ceritakan dlm sesatu entry tu…Harap maklum…Ok ari kedua kat KL lanjutkan cuti stay lama skit so boleh pergi umah sedara or kenkwn… tu pun tak sempat gak sebab bkn lama pun cutinya..

Plan pertama melawat anak menakan yang baru lahir…Baby boy comel sangat…Anak akak ipar saya…

Rancangan kedua pula gi umah akak saya lak kat kelana jaya..Tujuan nak amik foot patch yg sy ode kat adik saya…Saja la nak try apa rasa hehhe..Pastu makan2 kat IOI mall n…

…..main boling..

Antara pemainnya…sapa kalu tak husband saya, akak saya n me myself…Adik saya n aisar tgk jd penyorak kekeke…..Abg ipar tak dak pergi kursus…

Ni la corak coret masa main tu huhu saya tak pandai main pun kalah ja…tak caya tgk la sikit tul pin yg saya bg jatuh kan result dia kat gambar atas tu…memalukannn

Dah tu balik semula antar akak n adik saya…Husband malas nak lalu jem jalan so aisar main dulu kat play ground sekitar perumahan tu…Balik hotel rehat tdo pki foot patch hehehe….the end…

Advertisements

Lawatan sambil belajar

Alhamdulillah selesai sudah lawat student2 praktikal ditempat yang telah ditetapkan…Syukur diorang kerja kat tempat dekat antara satu sama lain so tak yag ler pergi jauh-jauh dan sesat…Perjalanan sangat smooth sekali dan kerja pun selesai seperti yang diharapkan..Balik semula ke hotel rehat pastu boleh la wat apa yg dirancangkan..pas semua tu..lunch order nasi goreng special hotel jer penat aka malas nak turun bawah ke midvalley megamall sebab aisar dah penat ikut nak tido..

Opss tak lupa jus oren kang terlekat lak…Tapi ni biasa lah nasi utk husband saya ja…Kan dh bgtau dlm entry sebelum ni hubby saya ni kalu tak makan nasi sehari tak leh kan…

Saya makan mlam jer hehehe…Padahal ada sedikit unsur kecek mengecek pada nasi goreng tadi…Aci apa…aisar mkn bubur ayam McD…

Malam tu baru start cari hadiah sebab esok nak pegi melawat kak ipar yg baru melahirkan anak..Kami nak pegi melawat anak sedara dan hadiah utk kwn saya utk ank dia gak yg ni pun coz ank dia dh 1 thn n kwn saya ni dah lama saya tak jumpa semenjak dia jadi pengapit saya kawen dulu kekekke…

Aisar luangkan kejap ngn mainan kat luar kedai tu..

This is what i ate mlm tu..Abah n Aisar minum jer…Esok plan nk g jenjln umah akak kat kastam klana jaya….Main bowling n mkn2 n amik foot patch heheeh..Bukan sekadar lawak ok benar2 perkara foot patch ni…..hehhehe adios

Bukan musim, durian mahal

Panjang tajuknya..Weekend baru ni kat kampung saya ada buat sikit makan-makan…Saja nak jamu jiran-jiran sekeliling..Baca yasin, doa selamat kesyukuran..Ayah saya pun banyak dah sihat kalu tengok dia…

Aisar dengan atoknya…

Menu aritu laksa, serawa durian…..

Pulut durian, bihun goreng dan agar-agar pandan atas ada lapisan telur tu tak tau nama dia…Opss lupa durian fresh n santan kekeke…

Ni la masa duk masak-masak tu..Mak saya yang masak dibantu jiran2 ..Bibik pun ada gak basuh periuk..

Sekitar bacaan doa..

Ni pulut yang balance2 ngn kuah durian n durian…makan lagi pas sampai Perlis pun…Bawa bekal balik hehhee..Makan kat umah lak..abis daaa..

2x2kala

Lama tak wat entry masak memasak kan…Bukan apa saya nih tak pandai masak…Kalu nak mereka cipta tu boleh la…Bg suami n anak makan…N thank god depa suka heheh…Tapi entry kali ni pasal makan-makan juga….

Ni la hotel yg ada kat sini yg glam sikit pun…Kat Kuala Perlis ada gak tak try lagi lain kali lak ekk. Yang tu nama Putra Brasmana…Yang ni Putra Palace

Ni after ordering and while waiting for our foods..Aisar biasa la milo suam..Abah dia teh tarik..

My hubby tak smoking..Alhamdulillah ni la surrounding yg lenggang hotel nih mmg sesuai lepak, mkn n tdo bebas gangguan hehehe…

Nasi goreng tu aisar punya…Makan tak abis pun 2-3 mulut ja..Abah dia yg abiskan kekeke….Ais kacang tu mama punya…Sedapp i puji tak macam kuala perlis aritu tak sedap harap aiskrim kat atas secoek jahh..But this one emmm walllaahhh….Byk pula perkakas dalamnya…

Nasi goreng special hotel-hotel akan hidangkan basic dia macam tu lah…Semua hotel yg biasa pergi makan and order ala carte kat bilik mesti ada ayam goreng rempah/ayam goreng pandan, sate 2 cucuk, telur mata, keropok…Ada hotel yg letak sikit acar rampai but this hotel tak letak..Tu nasi hubby yg punya…Biasa la suami saya ni suka makan nasi…And the ayam is mine..Sedap sangat dia breadedkan dengan parmesan cheese and fried..Less oil and the black pepper sauce is really tasty….Eventho nampak biasa cam makan kat western restauran lain ja…But rasa dia mmg layak lah untuk dihidang kat hotel yg harganya tak berapa nak munasarawak sgt…Tu la dikatakan sekali sekal dua kali dua kala…Syok gak merasa masakan di hotel2 seluruh msia nih…Bab nak tambahkan lemak tu mmg suka sgtlah saya nih…Dah gemuk risau plak…SLim world bila nak taja huhuhuhuh….Sendiri mau ingat..wakikikiki

Lupa nak bgtau tempat nih nama dia Bendang Coffee House….Lepas abis makan singgah jap bank nak bank in duit kat supplier beli foot patch utk detox balik semua yg dimakan…Heheh lawak jahh…kakakaka..

TAhlil

Di kampung ada buat sedikt kenduri tahlil…Jadi saya share la beberapa gambar semasa kenduri ekk..enjoy the pics ok..

Ni masa khemah dinaikkan n persiapan makanan..Buat kenduri ala bufet jer..Senang kan..

Pandangan dr nako bilik kekek..Wanita nyer mkn bawah rumah…Lelaki mkn bawah khemah…

Ni kat bahagian atas rumah…Di mana majlis bacaan tahlil berlangsung..

Lepas dh siap bacaan..Jemputan dijamu makan kanduri..

Ni bahagian wanita…Ok tu je ceritanya pasal kenduri…Pas kenduri balik terus ke Perlis..On the way balik singgah Jusco PERDA shopping sikit n apa lagi main lerr si kecil tu…

Naik motor ja throttle tak sampai..

Pastu main bowling…Ni game terakhir pas abis token RM5..Dpt gak main 5 games..ok tata

terasa lama

Emm lama rasa tak jenjalan penang. Tempat jatuh lagi dikenang..Kekeke ya ka biasa jatuh??? Sebenarnya nak balik kampung singgah kejap ambil barang tempahan…Saja la dh menuju ke situ nk try gak la rasa macam mana cheese tart dr juli…Sebelum pegi ambil sempat lagi pekena nasi kandaq kat tempat biasa pergi ngn hubby apa lg Kayu lahh..

Lepas dah makan semua2…Saya pun pergi ambil tempahan..Sebelum tu dh janji dengan juli nak jumpa di perkarangan masjid USM aje..Juli ada bagi sedikit lolipop utk dicuba try test…n d result wallah…Dapnye coklat diaa…

Sambil2 tu dan lg rasa tart juli dlm keta hehehe..Wow rasanyeee…tak leh bagitau kena try…Macam kat kedai tu…Pasni saya nak sangat ode coklat dia lak…aritu sikit je dpt mkn tu pun minta cikit kat aisar hahhah….really sedap choc dia…Kalu tak caye tgk pics nih kekkee…

Abis tu..comot lagi haaa…Abislaa keta abah…

Malam tu tdo kt kampung..Esoknya nk ada kenduri tahlil sikit..So sambung cite dlm entry lain ekk..Daa