Sembilang Kuala Gula & Durian Batu Kurau

Salam,

Last weekend kitorang balik kampung. So apa lagi kebetulan baru tengok majalah 3 mr. hubby nak pergi cari la durian batu kurau dia tu…Saya pula nak try gulai ikan sembilang Kuala Gula…Apalagi pencarian bermula lah…Memula kitorang terjah dulu ke Kuala Gula…Walaupun route tak berapa tahu cari signboard ja…Nasib menyebelahi jumpa juga Alhamdulillah…

Kedai terapung yang kat sebelah resort ni tak buka lagi sebab baru jam 11 pagi…Kedai dia buka kul 12.30 tengahari..SO kitorang tengok ja la orang tangkapĀ  ikan sebelah restoran terapung ni…

Sembilang kena tangkap…

Sebelah restoran terapung ni ada pusat jualan ketam….Ada ketam isi dan ketam lembut…Kaki ketam dipotong cam yang majalah3 cakap tu…

So makan dekat dalam restoran resort sebelah restoran terapun ni….JJCM yg Serina jadi host dulu pun biasa mai makan kat sini…Emmm ikan dia memang fresh dan manis sangat….Lauk tak ambil banyak sangat sebab nak fokus kat ikan ni hehehe….

Lepas tu on the way balik kitorang beli durian dari kawan kakak ipar saya di Batu Kurau…Wallah sedap sangat…..Tak tau nak cakap lah…Korang pergi try cari sendiri lah durian Batu Kurau nih….

Esok tu abah beli breakfast nasi gulai ikan baung pula…Emmm Aisar makan tak hengat…memang terbaik lahh….

Balik singgah jap ke Sungai Petani bagi sebiji durian kat mak saya…Aisar tertidur penat jalan semalam tak abis lagi….Cian pula…Arini Aisar selsema sikit tak pergi sekolah huhuhu….Nasib tak demam…Ok sekian dulu daaa…..

C,a…w,a,n…caaawannn

Tajuk macam tu maksudnya huruf yang Aisar sebut untuk mengeja…Yang syok tu lancar plak tu…Mama dia terpegun coz baru nak masuk 4 tahun 2011 ni dah boleh gabung tiga huruf yang belakang tu…Yang ca 2 depan tu ok la budak2 baru nak start mengeja biasa dah dengan gabungan 2 huruf…Alhamdulillah…Iqra dia dah banyak dah boleh baca…sekarang nak mengeja huruf-huruf rumi pula…

Once dia menulis atau mewarna atau buat apa saja la disamping meja kesayangan dia tu…Emmm jangan sapa la kacau…Tapi kalau dia kacau kita boleh….hehehehe….Khusyuk..

And his hand writing pun excellent!!!…Alhamdulillah

Biasa la mama puji anak sapa lagi…So anda sekalian kerap-kerap la puji anak anda….

Lama tak update…So cerita sedikit la apa yang duk tengah berlaku sekarang nih…Teringat arwah ayah saya kata sebelum meninggal “atok tak dan nak tengok cucu membesar”…Sekian.

Jual! Jual! Kain Sulam Bandung…

Salam..

Di sini saya ingin menjual beberapa kain sulam yang saya beli dari Bandung…Kalau ada siapa-siapa yang berminat boleh tinggalkan pesanan kepada saya. Gambar-gambar kain seperti dibawah and it’s a ready stock!

1) Kain Sulam Batik (SB) fesyen terkini. Dapat sekali dengan selendang. Harga RM140. Baju dan kain panjangnya 2m, 2m masing-masing….

 

 

 

2) Kain Sulam Semisutera Penuh (SSP). Harga RM150. Panjang kain 4m…..

 

3) Kain Sulam Reben Manik (SRM). Harga RM120. Panjang kain 3m bidang 60….

 

Kod: SRM01, Warna: Light grey, Material: Cotton

Sold to Idayu

4) Kain Sulam Manik (SM). Harga RM100. Panjang kain 3m bidang 60…..

 

5) Kain Sulam Bunga Timbul (SBT). Harga RM100. Panjang kain 4m.

 

So kepada pembeli yang ingin info lanjut dan tempahan boleh email kepada saya di alamat email

catyelia@yahoo.com

dan sms/call kalau nak cepat di nombor

013-4404213 atau 013-4004213

Hanya pembeli-pembeli yang serious shj akan dilayan…Harga termasuk postage….