Langkawi pula III

Start entry dgn gambar siap nak g jalan2…Heheh 2nd day ni kami pegi bird paradise n Kilim geopark..Aisar anak saya suka sangat tgk haiwan2 kat taman burung tu…

Hesheshes jgn mare aaa apartment ni nama dia Sri Lagenda..Sangat selesa..Dh pki topi lembek ni kena jln cam model la skit heheh..

Dlm perjalanan jumpa nih..Langkawi UNESCO bg sgb Geopark..Melaka aritu world heritage city..emm impressive..

Ni la members of d tour d langkawi kekeke..Ada sorg lg adik lelaki saya dia yg snapped gambar ni..Nanti2 ada la gambar dia kat bwh2 ni..

Sini byk cite2 pasal batu2 cam kat belakang kami tu..Disamping ada haiwan2..

Takut2 gak nak pegang burung ni tp ku beranikan jua cik abg berani ja dia tu..hihihi

Ermmm tak sanggup saya tp hero saya ni berani, dia yg pertama pegang ular sawa ni…

Ular yg adik saya pula dia bg yg besar.Abg ipar tercabar dia pun pegang juga ular besar adk saya tu…eee geli tak sanggup u..

Boleh bg makanan kat haiwan2 kat sini…dijual kat luar..dlm pun ada..

Ok seterusnya pas dah basuh2 tangan kita pegi Kilim Geopark lak…Aisar tak dak saiz life jacket dia huhu

1st destination tgk ikan2 laut dlm sangkar…besar2 ikannya..belangkas pun ada

Pastu pegi tgk burung helang lak..Simbol langkawi…Cantik helang sini…Dengar kata dh semakin berkurangan..Sempat jumpa gak la kitorg ni dlm 5 ekor kot..

yg bulat merah tu helang la ..duk menyambar ikan kot…

Pas dh tgk helang kitorg pegi lak ke gua kelawar…Last destntion la..Kelawar tak leh amik gambar dia sebab duk tdo…camera tak power kang kena buka flash tp sini tak leh flash nanti kelawar semua tekejut hhehe..

Emm br cukup korum..Ni dh kuar gua dh hehhe…igtkan dh kuar ada lg kat depan tu kene meronot..hehhe org kedah tau la apa tu..

Ni kat hot spring Langkawi

Pantai pasir hitam yg misteri Subhanallah…

Disebabkan si comel tdo hot spring n pantai pasir hitam saya tak pegi just duk lam keta ngn anak saya..

Ke cenang beach pula..anak saya pun dah bangun..emm kejap lg xcited nyee tgk air tgk la kalu tak caya..

Dikelilingi bodyguard yg kempunan nak mandi juga..tapi bj tak bawa…Apa lg balik apartment terus semua serang kolam situ..Aisar pun mandi lg sekali..

Malam g shopping sikit2 apa yg patut esok nak balik dah..So next time leh mai lg Langkawi dekat ja ngn Perlis ni..-d n-

Advertisements

Langkawi pula II

Tadaaa…Langkawi here we come…rasa2 entry ni pjg dengan gambar ja kot…jangan mare aaa nanti kena juall…So u guys layan ja la ekk keseronokan kitorang makan angin kat langkawi…As i said after 17 years kot baru datang semula ke Langkawi..Emm saya pun dah tak ingat tapi yg pasti dulu mana ada tempat pelancongan yg cantik2 byk hutan n belukar ja langkawi nie..Tapi sekarang emmm just can say awesome…

Bot dulu rasa cam cantik la ni em rs naik bot buruk ja heheh tapi kat luar dia cantik depa cat baru kot setiap kali cuti2 msia hehe…

Pas 45min dr Kuala Perlis sampai ler ke Langkawi Permata Kedah…Mcm angelina jolie dukung anak dak hehhe kekke…

Serena sewa dh siap utk berkhidmat hehe..

Otw ke gunung mat cincang nak naik keta kabel jumpa yatch2 ni turun bergambar jap..Dan lg tu..

Tiket cable car..50% less kalu tunjuk mykad

Penangan cuti sekolah..Pjg beratur..Tp sat jatak lama sgt  laa

Pemandangan indah tul MasyaAllah..Subhanallah..

Balik rehat..

Dinner kat sebelah jeti Kuah tapi seafood umbai menang lg hehhe…Pas mkn2 balik rehat anak saya tdo terus penat seharian berjalan…ni cite 1st day kami kat sini..Cite esok plak saya sambung nanti2 bila free lg ok..Tunggu ye..Byk gambar menarik lg heheh…

Langkawi pula..

Plan bermula masa makan kat umbai aritu…Alang2 kakak n abg ipar saya nak mai ke utara ni kitorang pun terfikir cam nak pegi jenjalan Langkawi lak…Jeti Kuala Perlis dekat ja…Pas balik Melaka aritu dah try cari hotel nak menginap..Emm mengecewakan semua penuh dr yg paling murah ke paling mahal…Rumah tamu kastam abg ipar pun penuh…Tu la on d spot sgt plan pun…Tup2 ada rezeki dapat apartment Sri Lagenda…So Esok la hari nak pegi nya…Heheh tunggu eh nanti saya update lg pasal makan angin di Langkawi pula…

Harga tiket dah naik bukan RM12 tu…Harga dia yg bercop tu tak berapa jelas…It’s cost RM18 now tak tau la pasal cuti sekolah ka memang dah naik lama dah tak biasa pergi lagi Langkawi dah pas kali terakhir pegi masa darjah 6, tahun 1991 hehehe..Lama kanns..Aisar tak kena tiket FOC sebab duk atas mama, abah, ateh, acu atau pak n mak de dia hehehe…

Cuti2 Jalan2 II

Emmm sambung cite jenjalan Melaka…Hari kedua g jenjalan start dengan naik beca ke tempat atas sikit dr kota A Famosa..

Husband amik gambar nasib muat2 je beca nih hehehe…Pilih abg beca yg muda kuat sikit hehehe

Sampai kat muzium kapal benti jap tgk2 apa yg ada..kali terakhir mai sini masa tingkatan 3 dulu pas PMR kot heheh

Ni resit tiket kapal hehe..Si comel tak yah tiket..

Peti besi sebelah tu em berat tull nampakk

Ni sebelah patung Alfonso de Albuqque

Ni la senapang, peluru n batu meriam org portugis guna serang Melaka…Tak dak keja nak tawan orang..

Pas naik kapal tak gerak statik ja kita naik yg gerak pula..Melaka river cruise..Haa yg ni bess sgt..direkemen kwn2 naik..kena tiket sikit lah..

Baru start bergerak bot nih…Aisar tak perasan lg…

Haa there u r kan i dh cakap…Aiq noh mama (air penuh mama)

ok dh cruise sg melaka p taming sari tower lak

Seperti biasa tak dak benda yg free..

Pemandangan dari Menara TAming Sari…Awesome..

Hehe gayat gak laa…Anak saya ok ja seem like no feeling at all

Haa yg ni dia suka laa..tp ada ka bw keta boleh lepas tangan..emmm aci ja lahh..So pas dh melawat semua2 ni balik rehat jap tghari kat hotel…Petang g lak jejalan Eye On Malaysia…

Here we come…

Emm nak balik dahh…

Bess sgt jenjalan Melaka…Cuti2 Malaysia ni mmg bes la dpt release semua n saya bangga jd rakyat Malaysia..Aman damai nak jalan mana pun tak risau…Lgpun keindahan Malaysia bertaraf dunia apa..Kalu ada rezeki leh mai lg..

Cuti2 Jalan2

Salam,

Cuti akhir tahun ni pegi melawat Melaka Bandaraya Bersejarah..Sebelum tu dah decide ke Cameron Highland tapi banyak hotel yang berkenan dh fully booked so tak jadi pegi sana…Pas Cancel Cameron fikir nak pegi Kelantan shopping baju batik…So apa lg booked la hotel New Pacific kat Jalan Pengkalan Chepa..Discuss dengan husband through phone je coz dia outstation…Balik2 je dr outstation dr KL, Melaka n Johor…Tup2 dia suruh cancel Kelantan n plan nak pegi Melaka pula…Katanya tak puas jenjalan Melaka dgn kwn2 lgpun hal kerja disana. Apa lg terus cr hotel yg dekat dgn semua tempat bersejarah yg tak perlu drive keta n kami decided duk Hotel Equatorial Melaka…Sesampai Melaka mak aiii ramai giler org cuti2 Msia ke sini…Kami bertolak Ahad pg dr Kelana Jaya umah kakak…

Kat Juru reload smart tag..Mak aii ari Sabtu pun dah jem ramai org nak ke selatan…

Exit Ayer Keroh utk ke Bandaraya Bersejarah

Sampai dlm pukul 12.20 tghari

Traffic jam tu…dlm sejam jugak laa keta slow2 nih…

Nasib baik ada pemandangan yg indah2 hehehe…Menara Taming Sari yg macam UFO tu sebelah kanan gambar…

Ramai orang masa nih hari Ahad..

Hotel Eq ni dekat tul ngn A Famosa n semua2 tempat yg nak g jalan…So berbaloi2 duk sini…

After checked in kami start jenjalan terus sementara tunggu kakak saya datang utk dinner kat Umbai…Diorg dari KL hehhe

Emm bergambar ler kerja nya…keskeskes

Merdeka..Merdeka…

So pas dah melawat sikit sebanyak kat bwh tu..naik rehat jap semula n kakak pun sampai utk ke umbai…Wahh mmg berbaloi2 gak makan kat sini…Sedapp gak lain dr Kuala Perlis punya heheh…Berubah selera sekali sekala…

Sementara menunggu makanan dimasak…Anak saya tdo je penat sgt berlari2 masa jenjalan td…

Ketam masak sambal n ikan jenahak bakar…

Asam pedas ikan pari

Siakap 3 rasa…n last bt not least

Udang n sotong goreng tepung….semua lauk makan sama ada dengan nasi lemak o nasi putih…Pas makan balik sesat 2-3 round baru sampai hotel, rehat semua2 n tdo esok jenjalan lg…So to be continue for part 2 for 2nd day heheh…

Birthday boy

Sapa yg saya maksudkan disini?..Sapa lagi kalu bukan anak lelaki kesayangan saya. Aisar hari ni genap 2 tahun..Sama plak dengan Maal Hijrah 1431 tahun ni tapi masa dia lahir 2 tahun lepas, di Mekah orang sedang dalam perjalanan berwukuf di Arafah…Aisar dh  2 tahun, besar dah anak mama ni..

Amboi posing apa tu..?

Tak suka sungguh tengok kamera…

Kena paksa tgk kamera tak jd juga…huhuh

Potong kek pula…Allah selamatkan kamu…

Aumm…anyum..nyummm..

Alaa mama lupa suruh duduk bersilaa…ermmm

Son’s day out..

Mana2 pegi outing utk shopping atau window shopping …Kalau terjumpa playhouse corner or yg seangkatan dengannya anak saya mesti nak try naik semua jenis haiwan2 yg letak token tu dia bergodek2 hehehe…Dulu masa kecil tak reti main siap tak nak lg takut…Sekarang jangan cakap laaa semua nak naik tu…Anak mama laa bertuah sungguh…Tu la anak syurga…Bak kata Ustazah Dato Bahiyah anak2 ni jgn duk kata buas ka..nakal ka cakap tu la anak syurga kita…Ok guys tazkirah utk entry kali ni hehheeh (sempat lg tu)..

Pegang kuat tu hehehe…Lawak tul anak mama ni..

Tengok tu..bukannya sampai lg kaki n tangan nak pegang…

Ni Aisar kata namanya Monnn…

Vroom…Vroommm

Horse…

Bing…Bingg…

Selalu tak sampai..huhuhu

Tok pun ada…Nape tok pejam tu..Aisar lak tertongek2