Tour Johor Bahru

Assalamualaikum.

Kepada yg berhasrat untuk ke Legoland, Hello Kitty, JPO dan tour di sekitar Johor Bahru, Catyelia Tours and Travel ada menawarkan perkhidmatan kereta sewa dan driver. RM600 bagi tour selama 8 jam.

jpo

legoland

hello kitty

(Gambar adalah dari sumber internet.)

So seperti biasa sila contact kami di:

Catyelia Tours and Travel
email: catyelia@yahoo.com
013-4004213 syahir (General Manager)
013-4404213 Liana (Sales Manager)
Sekian, terima kasih…
Advertisements

Jalan-jalan Singapore

Assalamualaikum all,

Lama dah tak updated blog pasal cuti-cuti ni..dok sibuk kerja n business..awal bulan dec 2012 baru ni nak kena p workshop Bambara kat jw marriot putrajaya..so alang-alang seluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan..alang-alang p KL terus je la p Johor Baharu n Singapore..tempat utama adalah Universal Studio Singapore.

Sampai ja Johor Baharu terus check in Hotel Puteri Pacific, JB..Alhamdulillah, mula2 nak p Singapore nak naik bas tetiba jumpa kawan baru kat hotel dia tolong adjust kereta untuk masuk ke Singapore..dok pikir2 balik betul gak nak bawa anak2 susah gak nak beratur kat imegresen la..nak tgu bus la..So kami decide masuk Singapore naik kereta sewa..Maka mulalah perjalanan kami ke sana..hehehe

IMG_1628

Pukul 9 brother yg nak bawa kami tu sampai dengan Naza Ria kat hotel..

IMG_1633

Atas Tambak Johor otw ke Singapore..kereta tak banyak sgt…

IMG_1637

Kat check point Singapore..

IMG_1640

Alhamdulillah..Singapore here we come hehehe

IMG_1647

Boboiboy tengah tido..bangun awal xcited nak p Singapore..

IMG_1648

Tu diaaa Universal Studio ticket..dewasa 74 , kanak2 58 (waktu puncak cuti sekolah maa) huhu..Tiket beli kat tempat bro nih tak yah online tak yah beratur mudah Alhamdulillah..

IMG_1649

dah sampai Sentosa World Resort…pintu masuk nak p USS

IMG_1660

Tempat wajib tangkap gambaq…hehe

IMG_1673

Set omputih yang nak sgt masuk dalam gambaq kami… sempoii depa ni..

IMG_1681

Elmo..sesame street..Aisar pn pakai baju elmo padang besar hihih..

IMG_1698

Ni attraction paling best…sampai sini kena la masuk tgk transformer.. terbaikkkkkkkkkkkkkkkk..

IMG_1703

Aisar dok tgu kereta ni bertukar jadi robot tapi tak jadi2 hehehe

IMG_1694

Kat belakang tu roller coster (battlestar galactica)..hubby naik n dia kata best gilerr tapi kena baca doa byk2..

..sapa2 p sana bole la try huhu

IMG_1718

istana far far away..shrek..memang best sgt…

IMG_1706

Mummy…

IMG_1713

IMG_1719

IMG_1724

Kami masuk pukul 11 pagi..keluar kul 4 ptg..sebelum keluar tangkap gambar dulu…..

IMG_1725

Tempat wajib hubby kalau p luar negara…bukan nak minum tapi beli baju ja hehehe

IMG_1731

IMG_1732

Dok tunggu kereta mai ambik kami..anak2 soleh solehah abah n mama tido keletihan..

IMG_1748

Keluar ja USS terus p makan nasi beryani singapore..

IMG_1750

and murtabak Singapore.. terbaik sgt..

IMG_1752

ni la kedai kami p makan…Singapore Zam Zam..

IMG_1755

Arab street….beli souvenir..

IMG_1763

Malay heritage..Istana Sultan Sinagpore..

IMG_1780

Merlion..tempat wajib bergambar..

IMG_1783

IMG_1788

Berlatar belakang marina bay hotel…

IMG_1810

IMG_1835

dah abis bergambar p jalan2 sekitar Singapore tgk bangunan SB (tempat P Ramlee berlakon madu tiga), Kandang Kerbau hospital, orchard road.semua la..hehe. pas tu kami pn balik ke JB..Bawa mak mmg best lah dia tau la tempat2 org2 dolu2 berlakon..

percutian kali ni best sgt..so dok pikir tahun depan nak p jalan mana pulak…Deep in my heart nk gi Spain lah…TH T&T ada promo duk tgk td…

Sapa2 nak gi Singapore bole contact saya…sy bole book driver untuk anda juga…