Sea food heaven

Tadi dinner kat Kuala Perlis. Kami sekeluarga biasa sangat ngn tempat makan nih. Tapi kali ni kami bawa adik saya plak. Sementara duk mencari kerja dia lah yg menjaga Aisar anak saya. So saja la bawa dia makan sea food yg sebenarnya dia dah biasa datang tapi cawangan lain. Restoran ni baru bagi dia. Dulu-dulu masa adik saya belajar kat sini biasa gak la dia mkn kat kedai yg namanya Lynda ikan bakar nih..The day before also dinner kat luar steam boat tapi lupa lak nak snap fiti nak letak dlm blog. Tapi tempat tu best sgt food dia tapi western n steam boat la banyak. Local just nasi grg 2 jenis ja lupa dah menu nasi goreng dia apa..Ni ada la gambar dinner tadi baru sat-sat nih heheh…

Ni nama tempat nih..
While waiting
Tu adik saya merangkap nanny Aisar

Tu dia mai dah..Siap ngn ulam2..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu yg diorder udang goreng tepung, ikan siakap sweet sour besar tu, kangkong belacan..Yang lain-lain tu with complimentary sambal belacan, air asam, kuah gulai dan ulam2 sikit. Cukup dh utk mengenyangkan..So kalau u guys datang sini boleh la try makanan kat sini ok. Wassalam.

 

Advertisements

Bye bye fever

Alhamdulillah dipanjatkan kehadrat ilahi anak saya Zahin Aisar dh lega dari demam dia. Alhamdulillah syukur sangat..Tau-tau ja demam time weekend esok keja tu lega dah masyaAllah…Senang hati la sikit nak tingalkan kat rumah ngn ateh dia..Aisar pas demam ni semacam dapat idea baru..Sentiasa tersenyum dan dah pandai nak ngusik2 mama dia..Lawak tul dengan gelagat anak kecil saya ini..Ayanggg mama, ayanggg abahh…

Ceria meria dh sihat Alhmdlh..

Cool fever

Ala cian anak mama demam la plak..Anak saya nih jarang2 sekali kena demam Alhamdulillah, tapi tup2 semalam demam lak..kesian tengok..Tak larat ja tapi pas makan ubat dia ok pastu ngantuk tido..Kali ni nampak cam demam yg membuatkan dia penat sikit..Selalunya kalau demam satu hari ja esok ok la..Kali ni hope cepat sembuh lah..Doa2kan anak saya cepat sembuh ya…Amin..

Rehat ye sayang jangan nangis ye..

Jenjalan negara jiran

Hari ni Sabtu kami sekuarga pegi jenjalan negara jiran..Well tinggal kat utara nih anytime nak ke sana bole je..Tak perlu kapal terbang, pasprt etc..Actually kami nak pegi Wang Kelian tempat shopping..Korang tau tak? Besides sempadan Malaysia-Siam. Kalau sebelah Siam tu Satun. Just langkah lintas kastam ke2-2 negara sampai lah kitorg ke Siam tuh hehehe…Kalau nak pegi sini kena lintas hutan belantara dulu saya rasa…Tgk lah gambar dibawah yg sempat saya snapped..

14112009405
Memang dara tul lah hutan kat sini
14112009408
Otw ke Wang Kelian jalan dia MasyaAllah bengkang bengkok
14112009565
Ni gerbang belah Malaysia, Wang Kelian Perlis lah
14112009567
Keta pikap Siam byk lah sini bawa brg2 niaga.
14112009406
Ni permulaan pasar sebelah Thailand, Satun..Dulu tak bertar habukk ja sekarang dh berturap tar..Konon bw stroller nak bw ank senang coz igt pasar dia pjg cam dulu2 tup2 tgk alahai pendek ja...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hari Sabtu tak berapa happening sangat..Sebelah Malaysia nih tak dak pasar pun…Sebelah siam tu saja.. Dulu2 saya dh biasa sampai sini..happening sgt dgn perjalanan selisih dgn baslah…Org yg teramat ramai lah, paking yg susah..Pasar yg panjang dr Msia ke Siam lah etc..Tapi sekarang cam hambar ja…Dah tak segah dulu..En. Kastam sini ckp hari Ahad ramailah org datang…Kalau nak dibandingkan dengan Pdg Besar, baik pegi Pdg Besar lagi hehehe…

 

 

Tinta baru..

Hepi sgt dpt tinta nak menulis nih..Mini lg 10′ je..Present gifted from my hubby ler sempena dapat tukar keja baru yg membuatkan kami dapat tinggal sebumbung dengan dia n ank tersayang..Alhamdulillah..Dengan laptop ni lah saya akan gunakan utk blogging, FB heheheh kat rumah…Nanti dpt lg yg opis nyer hahaha..Byk la plak..Tu yg dia belikan yg kecil tu coz senang nak bawa p outstation..Nilah tinta baru saya tu…

13112009398
Cik Putih
13112009399
Comelkan

13112009400

13112009402
Sarungnyee

Jenjalan saja..

Sebelum masuk keja saya sempat juga cuti dengan keluarga pegi jenjalan. Actually husband ada keja kat feringgi so saya jaga anak lah cuti2 duk hotel kat feringgi tu la tenangkan fikiran konon heheh. Petang pas siap keja kami p la jenjalan pantai miami depan hotel tu..Anak saya excited sgt nak main air tapi tak mandi lah..Pantai, air dia tak best sgt..Kalau kat langkawi or terengganu tu best gak nak mandi manda heheh…so ni 1st time dia ngn pantai sejak 1thn lalu pas PD. Masa tu tak appriciate lg lah kecil lg..So aktiviti layanlah aktiviti n gelagat kami ..11102009283

Tgk la anak saya cuak terdiam naik feri for the first time in his life hahah lawak tul tgk..Cian lak..

12102009297
Ala abh nih sembang plak..Jumpa kwn2 dia
12102009300
It's coming to me, its coming to me..
12102009301
Abhhh..hahah lari..
12102009311
Haha kena juga..basyah..
12102009313
Tu tgk tu air byk..Ank saya suka kata air nuh (air penuh)..

Emm jenjalan kan..Apa lg kami balik je perlis mana lg Padang Besar ler jawabnya utk shoping2 kalu weekend..Mana ada mall besar2 kat perlis nih..Nak bg happening sikit Pdg Besar lah tempatnya..Dari rumah saya 30 min ja..This time bawa adk saya tinggal di rumah saya sambil2 dia nak cr kerja dan boleh jaga aisar sementara nak hantar nursery..

08112009555

08112009558

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

On the way pegi Pdg Besar kami ikut jalan Beseri, banjir lak nasib sikit ja bdk2 siap mandi manda lg..Ganbar tak sempat nak amik hehehe..

08112009380

Bermulalah shoping2 Malaysia..Tapi saya rasa brg buatan Thailand heheheh..Abh yg mithali suka beli kat ank dia benda2 camtu heheh…

08112009382

Sempat posing lagi..Kat sini slamba ja kendong basikal ank..Saya lak kendong ank..Mama ngong bkn mama bengong ekk anak saya suruh mama dukung hehehe…Ngn abh tak mau..

0811200938308112009390

Dah siap2 tu kami balik ikut jalan ladang tebu..Perlis nih mmg hijaulah lg…Masihok lah bebas gak dr pembangunan tapi tak bermakna tak dak bangunan ok..

Auld lang syne

Salam..

Lama tak update..Internet tak dak kat umah perlis nih..Suh dtg pasang kat sini almost 3 minggu tu nak boleh sambung..Hangin husband saya tak tau nak ckp dah.. Ex-telekom la katakan tak tau lah sapa salah yg pasti pengguna ni jd kata bwh tempurung gak la..Kalu jd suriumah yg pakai internet meniaga tu sure rugi 3 minggu tu..

Ok bukan nak cite pasal nih..Aritu kenkwn2 saya wat farewell party utk saya n jamuan raya opis kami sekali gus..Farewell party tu sebab saya akan bertugas di tempat lain..Dlm ati ni satg saya mest kena ckp sikit nih..Pas bos saya bg ucapan puji2 saya sikit hahaha turn saya lak..Ada ka patut dlm duk tergelak tersengeh..Muka saya jadi herot sikit2 pastu air mata pun terkuar..Diulangi terkeluar tak sengaja pastu nasib baik senior saya potong ckp dia kata tak nak sedih2..So lets us mkn terus lah…Hah lega saya..Emm tak tau nape nangis gak wpun dah tahan suh control td hahah…malu kalu ingat balik…arghhhh..

06102009237
Brg2 yg nak kena pack
06102009239
Kotak2 brg2 saya. Tak byk pun