Jom heboh Kangaq10

Pagi-pagi lagi aisar dah ajak p jom heboh padahal baru semalam pergi….Malas tulis banyak-banyaklah…Layannn zazzzzzz…

gerbang jom heboh

Azura WHI…

Pembaca berita sukan bersama senior2 dia hahhaa….AKA suamiku sebenarnya…teringin sangat nak bergambar dgn Azlina Redzuan n Abg Suhaimi bagi ja lah kakaka…

abg suhaimi dan norazlina redzuan bergambar bersama pengacara al hidayah:) yang baru (Ni suami saya yg tag nih ada ka dia kata saya pengacara Al-Hidayah…ketaq tu nk p bergambar dia selamber jah naik p kat abg suhaimi kat atas td tu)….Ni sapa yang bergambar dengan sapa nih???

Aisar takuttt…Ular Majalah3…Abah dia suka ja…

Ni gambar semalam nye…Ribena n awek dia…Dpt awek ja

Hasilnya berbaloi-baloi murah tu…Sekali sekala diorang datang perlis kitorang la rakyat yang menyokong…Kali ni ramai 2 tahun lepas tak ramai cam tahun ni tu la pasal wat 2 tahun sekali balas dendam gak la kot orang2 Perlis nih…Hheheheh…Mgu depan Sua Rasa Alor Setar pulak tungguuuu…Ada rezeki sampai pulopppp insyaAllah…Sekian.

Advertisements

Balas dendam

Shopping sakan kali di KL ni ala-ala balas dendam gitew…Ya la bak kata bibik saya “emm di perlis ni mau cuti apa bukannya ada KLCC nak pegi jalan2 shopping2″…”Lebih baik cuti rehat di umah aja”…Lepas dia tgk berita pembantu rumah patut diberi cuti sehari tuh…

Penjelajahan bermula di The Gardens Mall, Midvalley…Cap ni yg dijumpa dulu hahaha ni cap Rizalman ja yg pakai…Nasib baru nak buka kalu tak garu kepala gak la hubby kalu saya ajak masuk kang terlekat satu hehehe…Dak lahh mana mampu hahaha…

Kali ni saya bawa stroller coz bulan lepas kejap ja berjalan aisar mesti dah merap2 suruh dukung…Dah la mall2 kat midvalley ni besar2 panjang2 lak jarak dia…So bagus dan berguna sangat stroller lama nih…Dulu2 masa baby aisar tak naik pun stroller nih…Sekarang baru terasa bermanfaat juga bendaalah ini…Guyss i tell u y besar dan selesa nak jalan kat gardens nih…Cap2 dia emmm toksah ckp la hangpa mai tgk sendiri lah…

Besar lagi panjang….Mewah tak hengga laa…Saya boleh jalan ja la cuci2 mata huhuhuh…Saya tak pasti baru ka lama dah gardens nih…Baru kott..Tapi singgah survey barang idaman kat butik guess gardens tak banyak choice cam midvally megamall…So nak tak nak kena patah balik lah shopping kat tempat jatuh lagi dikenang tuh…Hahaha..So gardens till now dulu ehh len kali mai balas dendam pulak kakaka….

Antara cap yang mampu dibeli…semua yang new arrival..

Sebelum…

Semasa….

Selepas….

Anak pun tak mau terlepas nak beli gak barang dia…So dapat lah kami 3 beranak sorang sikit.

Selesai membeli pastu belah lepas bayar..Cari makan pula take away ye adik nk makan kat bilik rehat…Hahaha

Tenkiu papa beli macam2 kat mama n aisar…Nanti beli lagi ehh kakakka….syok…syok…Jom kita p melancong pulakk…

Last sekali beg kertas ni juga yang saya suka hehehe…..

Sehari selembar benang…

Actually panjang juga senarai nak berkunjung ke rumah sedara pergi KL kali ni…Bagus tak??Sesampai je Selangor masuk ke Shah Alam singgah umah akak ipar saya…Yang mendapat baby baru dalam entry lepas…Masa tu tak sempat nak jumpa anak2 sedara yang lain sebab pergi sekolah abis semuanya…So kali ni sempat la penuhkan korum kawan2 aisar…

Alang2 dah petang kami mandi dan solat maghrib kat umah Kak Min jap…Perjalanan masih jauh (jauh ker kitorang bermalam di cititel Midvalley seperti biasa)…Esoknya tu dah melawat umah Kak Hidayah n Abg Rosli kami 3 beranak ni pergi plak umah abg saya kat Sentul…Rumah baru dia 1st time kami sampai…Akak ipar hidang pula mee kari Batu Pahat hehehe…Tadi sebelumnya dah pekena bihun sup Selayang…Sedap tp lupa nak amik gambar hahhaa…

Aisar jumpa juga dengan sepupu dia Haziq tp tak dak gambar gak sebab Haziq malu tahap gaban masa nih…dia sembunyi dalam bilik hehehe…So Aisar apa lagi main la mainan Haziq kekkee…Kami duk KL lama juga 5 malam lah kiranya…Umah abg ipar saya pun kitorang sampai juga…TApi hari yg lain pula lah…Terlepas juga rindu kat anak2 buah n vice versa…Bulan lepas tak jadi nk ke sana so kali ni mcm mana pun kena try to make it gak…Alhamdulillah rindu Aiman n syamim kat keluarga Pak Su diorang terubat juga…Maklumlah lama tak jumpa…Pas dah selesai melawat tu agenda cari makan bermula laa…Sebenarnya berlaku sebelum pergi ke rumah abg ipar saya…Rancangan dengan kakak saya yg kat kelana jaya tu…Makan ikan bakar umbai…husband dia drive kami belanja aci??Ok la tu kan…Opsss kuar jap pegi Pdg besar sambung semula menulis…

Jenjalan ambil gambar dulu tepi laut…Dan kedai2 kat situ

Dari jauh dah nampak power ranger merah terus aisar nak…Bila dh beli takut lak….sebenarnya anak saya ni baru sangat bangun dari tidur merap la sikit…

Dah tu kami pun order makanan dari gerai no 1 kat umbai tu…Rasa yg kedai ni plak…Sedikit kecewa sebab tak dak asam pedas masa ni…Kedai Parameswara sedap lagi lah…Kuala Perlis pun menang lagi lah dari gerai no 1 umbai ni…Kami dtg 1 kerata penuh, akak n suami dia, adk bongsu saya n saya, suami n anak…Makan tak hengat juga laaa…hahaha…berbaloi2 murahhh…i like…pastu balik semula KL rajin kann…ok daaa

Bihun sup Selayang

Emm sedap sungguh bihun sup Selayang abang Rosli beli untuk jamu kitorang tempoh hari masa kitorang ke rumah beliau…Sampai juga kami tiga beranak ke rumah salah seorang sahabat umrah SV 19 Mei 2009 pakej Andalusia…Akak Hidayah menyambut salam kami dengan menjemput kami masuk…Wah macam karangan novel lak saya nih…tak syok lah…Tapi lantak lah….Sememangnya rindu dengan kawan2 group ni sebab best la dapat kenal dengan doirang….Masing2 ada cerita sendiri…Rindu terubat juga dengan berhubung melalui wajah buku tapi hati nak juga pergi berjumpa temu ala…bukan duk luar negara pun…Alang2 ada kerja ke bahagian KL or Selangor suka juga kami berdua menghubungi semula kawan2…so pertama sekali keluarga akak hidayah n abang rosli…Sebenarnya byk yang saya nak tulis cerita detik perkenalan tapi malas lak nak tulis panjang2 nih coz i know u guys tak suka membaca sgt cerita meleret dan pjg lebar nih…So saya simpan aje sebagai kenangan peribadi hahaha…Saya cerita ja detik pertemuan kat umah diorang baru2 ni…

Kami bersembang cerita pengalaman masing2…Bertanya khabar lepas balik dari umrah dulu…Dan juga bertanya khabar kawan2 lain yg masih dihubugi…Banyak cerita menarik yg updated laa…

Abg Rosli pencen dah dan sekarang dia jadi wakil Andalusia..Beliau juga rajin juga menghubungi kwn2 yg lain…So disitu la perkaitannya..

ni la gambar kenangan yg sempat kitorang snap…

Kekurangan sorang dalam gambar diatas sebab anak akak n abg belajar di luar negara n dia adalah seperti gambar dibawah….hehhehe sebenarnya kami suami isteri tak sangka tapi nama adk dibawah ni begitu familiar bla 1st time dgr really…mmg macam pernah dengar rupa2nyaa….emmm patut laaa

Seronok dapat kenal dengan keluarga diaorang nih…Terima kasih kak hidayah (yg sangat peramah), abg rosli (kelakar orangnya tp aisar nangis kalu tgk muka hahaha), oshin, rin, kerol and idya (teman ceria saya) atas perkenalan kita di Masjid Nabawi dan bihun  sup selayang yang sedap tu special tul hehehe…Nanti mai Perlis pula kita mkan seafood kekeke…Wassalam

Honda Meronda

Mgu ni sampai pula ke KL nun…Atas urusan kerja lagi tapi kali ni hubby nyer urusan pulak..So sebelum tu kereta kena diservis dulu sebab timenye sudah sampai..Bahagian utara dr Perlis ni pusat servis honda just kat Alor Star dan Sungai Petani ja..Penang ada la tp lagi jauh la dr kitorang kat utara lagi nih…Payah gak kan..cam cik myvi saya, pusat servis dia  ada ja dimana pelusuk negara heheheh…

Freed yg baru tak dak pula di tunjukkan di sini..

Emm pas dh selesai kitorang pun cargas la ke KL disamping RnR yg lain termasuklah umah ayah n umah mentua saya..

Emm lama menunggu,… lari2 la aktiviti ank laki sorang saya ni..Ok nanti tulis lagi eh..Ada agenda pergi ke rumah bekas gimnas negara..Tapi dia tak dak la coz belajar nun jauh di negara kangaroo..Jumpa ibu n ayah n keluarga dia yg merupakan sahabat kitorang sesama ke umrah tahun lepas..Pastu mkn2 la apa lagi hahah…chow cin cau..sedap gak makan cin cau melalut sudaaa…wassalam

Pjg umur kerna-Nya

Hari minggu ni kena kerja..Bkn ari mingu ja smlm Sabtu pun kerja gak…Esok walaupun Perlis cuti saya kerja gak…So celebrate hubby nye birthday pun in advance la siap2 smlm coz dapat balik awal takut arini balik lewat…Emm b…nasi tomato kemana, air asam kemana la jawabnya…Tak pa pasni kita p cuti kat KL, Melaka mkn ikan bakar Umbai lg naa…InsyaAllah

So Sabtu mlm smlm kuar la p cr kedai yg boleh kami 3 beranak mkn kek walau 1-2 slices ja…hehehe..Just a simple celebration aka dinner gak la mlm tu…Tp hubby saya dh mkn malam dh pun kat umah coz dia nak mkn masakan isterinya gak walaupun masak sardin letak kentang ja kekkee…(tapi sedap gak tau angkat bakul la skit)..

Inilah tuan punya badan yg memasuki 33 tahun pd mlm tu..Sy muda sikit drnya kekeke…

Nilah keluarga tuan punya badan yg menyambut hari jadinya tu…

Ice water mamanye coz sure kenyang tak larat pasni…hot choc for aisar n capucino ice blended bufday boy aka bufday papa nye..

Sy mkn classic cheese cake manakala besday papa mkn oreo cheese cake as usual yg tu dia suka sgt…Minggu ni ja dh mkn chesee cake 5 jenis dh beli sndri n kwn belanja thankss khalilah n izu..

Seafood curry laksa sy nye coz tak mkn lg mlm tu…Besday papa dia kenyang nk mkn kek ja…

Aisar lak td nya kek tak nak mkn sikit ja slalu cheese kek ni fav dia…Mungkin sebab br lega dr demam kot…Tp yg krim baki2 tu plak yg dia nk jilat apa la ank mama nih…

So pa hepi bufday to u…Mama and aisar love u so much…Moga dipanjangkan umur dimurahkan rezeki drNya…Jom kita p umrah lg heheh..

Ok kena sambung keja dh tata dulu wassalam…

My First Classroom

Very related to the title hah…emm sometimes..

Ok regarding to Aisar study time, 1st would be the introduction to the alphabet. He has to know what he has pronounces distinctly before looks like…So we as the teacher (Abah n mama kekeke) give him some task on that…So dont want to write much just let the pictures tell u guys his progress…enjoy yaa

Naa pandai anak mama…Once aisar have settled his task dia apa lagi tepuk tangan seronok la…Yeaaaaa…(Senget pun senget laaa…)Emmm bdk2 ni kita kena main2 sikit so thatt diorang tak bosan…Nak menulis tak pandai lg menconteng pandai la…

start with twooo!!!!!

After that we ask him about the numbers pulak…Abah wrote down 1st 1, 2, 3, and 4 at the whiteboard…Than aisar have to put the magnet number besides it and say it loudly….Dia pun buat la menurut perintah tul for each numbers…

where’s threeeee???emmm

four!!!!!

Yeahh…once again he did it…itu aje yg dia main…pastu ajar alif, ba, ta tapi tak dak la pulak dlm bentuk magnet tulis je…buatan negeri omputih kot bendaalah nih…tak pun made in msia tp tak dak huruf arab…tak ternyata pula kat label dia…ok tu je…simpel2 je ajar bg isi masa lapang…seronok dia tak terkata la…tambah2 main ngn parent dia…daripada dia duk ajak tgk ultraman kan….hehehe (skang power rangers pulak…)

Ya satu lg aisar dh pandai bc doa makan sebab dia orgnya suka makan heheh….lancar alhamdulillah…(tgk badan laa…pasni nk kena diet ker????emm biarkan dulu heheh)…