Jalan-jalan Singapore

Assalamualaikum all,

Lama dah tak updated blog pasal cuti-cuti ni..dok sibuk kerja n business..awal bulan dec 2012 baru ni nak kena p workshop Bambara kat jw marriot putrajaya..so alang-alang seluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan..alang-alang p KL terus je la p Johor Baharu n Singapore..tempat utama adalah Universal Studio Singapore.

Sampai ja Johor Baharu terus check in Hotel Puteri Pacific, JB..Alhamdulillah, mula2 nak p Singapore nak naik bas tetiba jumpa kawan baru kat hotel dia tolong adjust kereta untuk masuk ke Singapore..dok pikir2 balik betul gak nak bawa anak2 susah gak nak beratur kat imegresen la..nak tgu bus la..So kami decide masuk Singapore naik kereta sewa..Maka mulalah perjalanan kami ke sana..hehehe

IMG_1628

Pukul 9 brother yg nak bawa kami tu sampai dengan Naza Ria kat hotel..

IMG_1633

Atas Tambak Johor otw ke Singapore..kereta tak banyak sgt…

IMG_1637

Kat check point Singapore..

IMG_1640

Alhamdulillah..Singapore here we come hehehe

IMG_1647

Boboiboy tengah tido..bangun awal xcited nak p Singapore..

IMG_1648

Tu diaaa Universal Studio ticket..dewasa 74 , kanak2 58 (waktu puncak cuti sekolah maa) huhu..Tiket beli kat tempat bro nih tak yah online tak yah beratur mudah Alhamdulillah..

IMG_1649

dah sampai Sentosa World Resort…pintu masuk nak p USS

IMG_1660

Tempat wajib tangkap gambaq…hehe

IMG_1673

Set omputih yang nak sgt masuk dalam gambaq kami… sempoii depa ni..

IMG_1681

Elmo..sesame street..Aisar pn pakai baju elmo padang besar hihih..

IMG_1698

Ni attraction paling best…sampai sini kena la masuk tgk transformer.. terbaikkkkkkkkkkkkkkkk..

IMG_1703

Aisar dok tgu kereta ni bertukar jadi robot tapi tak jadi2 hehehe

IMG_1694

Kat belakang tu roller coster (battlestar galactica)..hubby naik n dia kata best gilerr tapi kena baca doa byk2..

..sapa2 p sana bole la try huhu

IMG_1718

istana far far away..shrek..memang best sgt…

IMG_1706

Mummy…

IMG_1713

IMG_1719

IMG_1724

Kami masuk pukul 11 pagi..keluar kul 4 ptg..sebelum keluar tangkap gambar dulu…..

IMG_1725

Tempat wajib hubby kalau p luar negara…bukan nak minum tapi beli baju ja hehehe

IMG_1731

IMG_1732

Dok tunggu kereta mai ambik kami..anak2 soleh solehah abah n mama tido keletihan..

IMG_1748

Keluar ja USS terus p makan nasi beryani singapore..

IMG_1750

and murtabak Singapore.. terbaik sgt..

IMG_1752

ni la kedai kami p makan…Singapore Zam Zam..

IMG_1755

Arab street….beli souvenir..

IMG_1763

Malay heritage..Istana Sultan Sinagpore..

IMG_1780

Merlion..tempat wajib bergambar..

IMG_1783

IMG_1788

Berlatar belakang marina bay hotel…

IMG_1810

IMG_1835

dah abis bergambar p jalan2 sekitar Singapore tgk bangunan SB (tempat P Ramlee berlakon madu tiga), Kandang Kerbau hospital, orchard road.semua la..hehe. pas tu kami pn balik ke JB..Bawa mak mmg best lah dia tau la tempat2 org2 dolu2 berlakon..

percutian kali ni best sgt..so dok pikir tahun depan nak p jalan mana pulak…Deep in my heart nk gi Spain lah…TH T&T ada promo duk tgk td…

Sapa2 nak gi Singapore bole contact saya…sy bole book driver untuk anda juga…

Jualan Shawl atau Selendang

Assalamualaikum,
Saya nak jual shawl atau selendang yang diperbuat dari kain jenis lycra dan spendex. Jenis-jenis dan harga seperti digambar ye…Sila…sila lihat dulu beli kemudian hehehe…

Selendang ni dibuat dari kain lycra…RM45 satu

Ni warna-warna yang ada…Tudung dijahit dengan kemasan manik… Sedap pakai sejuk je..SM1 warna hijau tua, SM2 warna krim. SM3 hijau lumut kering, SM4  ungu dan SM5 warna putih..RM45 setiap satu…Kalau nak borong boleh order saya akan terbang ke Bandung amik stok…

Shawl ni corak ikat dan celup berharga RM35 sehelai…

Last but not least, shawl plain ni RM25…SP1 warna kelabu dan SP2 warna lilac….very light purple gitew…

Bagi peminat shawl boleh try shawl desing baru ni murah-murah…personally saya sangat suka pakai shawl dr kain jenis ini…

Seperti biasa untuk memesan,

catyelia@yahoo.com

dan sms/call di nombor

013-4404213 (Liana)

Tudung Sulam Bandung 2012

Assalamualaikum,

Ok dia mai dah…tudung sulam dari Bandung…Koleksi All 2gether lagi u olsss….

Ok saya straight to business lah…

Tudung sulam Manik dan labuciRM40 satu helai..Borong atau lebih 5 helai saya kasi RM33. Dibawah warna-warna yang boleh didapati…

Sulam terletak di atas kepala.

Sulam terletak di atas kepala.

Sulam yg ini pula ada manik sikit dengan bunga dari kain organza…sulam terletak di bawah sahaja. Seperti gambar di bawah.

Ok seterusnya tudung sulam benang…Seperti gambar di bawah:

Ada sulam di kepala  dan penjuru belakang macam gambar di atas…

Ada sulam di kepala dan di tepi sebelah je macam gambar atas…

RM40 satu helai..Borong atau lebih 5 helai saya kasi RM33. Dibawah warna-warna yang boleh didapati…

Ok di bawah ni pula tudung sulam reben..

RM35 satu helai..Borong atau lebih 5 helai saya kasi RM28. Dibawah warna-warna yang boleh didapati…

Last but not least… tudung comel Hello kitty RM25 je sapa nak saya ada satu ni je..disulam benang…

Seperti biasa untuk memesan,

catyelia@yahoo.com

dan sms/call di nombor

013-4404213 (Liana)

013-4004213 (syahir)

Sekian, terima kasih…

Jualan Hanaroo Baby Wrap

Assalamualaikum,

Hi semua saje je nak jual Hanaroo babr wrap dari Indonesia nih…Saya dah pakai dan fikir bes gak kalu korang gak ada…Memang bes dapat dukung our baby dalam nih… Saya ada 5 koleksi je seperti warna dan corak dibawah…Memang bes sangat pakai senang, mudah dan baby sangat selesa duk didalmnye…One of babywearing style lah…

Internet source colour slightly different

Yang ni satu je plain warna merah. RM145…Dapat CD dan buku panduan bagaimana nak ikat atau pakai…

Internet source

Seperti gambar di atas bercorak dan gambar seterusnya bercorak harga berbeza sikit RM160

Internet source

RM160

Internet source colour slightly different

RM160

Internet source colour slightly different

RM160

Cepat-cepat sementara stok masih ada…hehehe

Model tak tauliah kikiki…

Untuk tempahan dan maklumat lanjut sila hubungi:

catyelia@yahoo.com

dan sms/call di nombor

013-4404213 (Liana)

013-4004213 (syahir)

Sekian, terima kasih…

Inner lengan bahu

Jual…jual…inner lengan sambung bahu ada 23 pcs jer warna hitam ada byk out of 23 tu…seperti gambar dibawah

Ni warna-warna yang ada…dari atas putih, dark brown, dark creme dan hijau muda….RM25 RM18 satu

Dari atas, merah bata, hitam, light purple dan kelabu…RM18 satu..saiz S dan M sahaja…Harga tak termasuk pos lagi…

Seperti biasa untuk memesan,

catyelia@yahoo.com

dan sms/call di nombor

013-4404213 (Liana)

013-4004213 (syahir)

Sekian, terima kasih…

Baju Kurung Manik Bandung Jun 2012

Assalamualaikum,

Ok kain untuk baju kurung dan fesyen seangkatan dengannya sudah ada stok dengan saya…Boleh order sekarang untuk raya, functions etc..Vogue gitewww heheheh…

Kain dia ada line benang emas…Batu manik yg besar dengan sulam labuci RM110 tak termasuk pos lagi…

Empat warna je turquoise, krim,

dark maroon dan hitam..4 meter

bawah kod BKM ok

Yang ni pula tgk gambar di atas, 3

meter setengah, ciffon apple, tak

perlu lining rm110 5 warna je corak

tengah tu. Kod BKMH

Kain atas pula bawah kod BKMB

ada warna dark brown, purple dan

dark maroon. RM110 kain sulam

untuk baju 2 meter dan kain batik

halus 2 meter

So boleh hubungi saya seperti biasa di:

catyelia@yahoo.com

dan sms/call di nombor

013-4404213 (Liana)

013-4004213 (syahir)

Sekian, terima kasih…

Udang galah ikan baung

Alhamdulillah dapat juga kami makan udang galah n ikan baung dari kampung hubby hehe, baru2 ni mak dan abah ada balik ke kampung…tgk2 abah bawa mai udang n ikan satu tong hehe..apa lagi melompat la tgk2 ada udang galah n ikan baung..

ikan n udang galah dalam tong

Dah di siang

dah ada lam kuali, goreng kunyit ja…hehehe

dah bole dimakan sedap sgt hehehe TQ Abah n Mak….ikan baung tak masak lagi..budget nak buat curry n goreng….