Sembilang Kuala Gula & Durian Batu Kurau


Salam,

Last weekend kitorang balik kampung. So apa lagi kebetulan baru tengok majalah 3 mr. hubby nak pergi cari la durian batu kurau dia tu…Saya pula nak try gulai ikan sembilang Kuala Gula…Apalagi pencarian bermula lah…Memula kitorang terjah dulu ke Kuala Gula…Walaupun route tak berapa tahu cari signboard ja…Nasib menyebelahi jumpa juga Alhamdulillah…

Kedai terapung yang kat sebelah resort ni tak buka lagi sebab baru jam 11 pagi…Kedai dia buka kul 12.30 tengahari..SO kitorang tengok ja la orang tangkap  ikan sebelah restoran terapung ni…

Sembilang kena tangkap…

Sebelah restoran terapung ni ada pusat jualan ketam….Ada ketam isi dan ketam lembut…Kaki ketam dipotong cam yang majalah3 cakap tu…

So makan dekat dalam restoran resort sebelah restoran terapun ni….JJCM yg Serina jadi host dulu pun biasa mai makan kat sini…Emmm ikan dia memang fresh dan manis sangat….Lauk tak ambil banyak sangat sebab nak fokus kat ikan ni hehehe….

Lepas tu on the way balik kitorang beli durian dari kawan kakak ipar saya di Batu Kurau…Wallah sedap sangat…..Tak tau nak cakap lah…Korang pergi try cari sendiri lah durian Batu Kurau nih….

Esok tu abah beli breakfast nasi gulai ikan baung pula…Emmm Aisar makan tak hengat…memang terbaik lahh….

Balik singgah jap ke Sungai Petani bagi sebiji durian kat mak saya…Aisar tertidur penat jalan semalam tak abis lagi….Cian pula…Arini Aisar selsema sikit tak pergi sekolah huhuhu….Nasib tak demam…Ok sekian dulu daaa…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s