Bandung Tour March 2011


Alhamdulillah trip ke Bandung bulan Feb berjaya n apa lagi decide lg la p Bandung bulan March ni hehehe..lagi pun kali nie focus utk business trip..trip bulan lepas hari tu beli kain utk meniaga sikit ja n alhamdulillah abis di jual..kami pn dok jenguk2 MAS airline pulak, tgk2 ada promo dari Penang ke Bandung..apa lagi terus beli online n tempah pak supir hari tu kali nie dapat murah gilerr n decide dok hotel Patradisa dekat bandar sikit…flight kami pukul 9 am dari penang ke KL n KL-Bandung pukul 12.30am…

Kat Penang International Airport

Sampai je KLIA terus beratur nak ambik flight KL-Bandung..tapi transit lebih kurang 2 hours

dok beratur ternampak pula set2 jepun nie pakai jubah n kupiah..kasut sport tak tahan tu:)naik flight dr penang ramai org jepun..arigato..

aisar penat jalan so dok la atas stroller dia tu..

kami kena p gate H8..

 

Bandung gate H8 flight MH 0859

 


Pape breakfast dulu…Ada budak ni merajuk kot time ni…

 

 

Aeroplane nk p Bandung tapi delay sikit la 15 minutes..tapi yg best naik MAS ni kami la yg masuk dulu sebab bawa budak kecil hehehe…

Sampai Bandung pukul 1.30pm (indon time)

Check in hotel patradisa n terus nak p jalan2 FO jalan Riau..

Shutter pic snapped…i loike…

welcome to Bandung

Hari kedua jalan2 Istana Helmet..saja p tgk helmet geram dok tgk helmet depa cantik sgt…lagi pn adik saya nak beli:)

Emm helmet full face dh moto kena besar la baru kena…Tapi balik Malaysia kapcai juga yang duk tunggu…kekeke..

Pasni leh business helmet pula hahaha…

 

Aisar kata abah ni macam kamen rider dragon knight la…cantik helmet n murah sgt kalau beli byk la…

dok bargain nak beli helmet…

aisar pn try juga helmet budak2…

Helmet Upin Ipin heheheh

Model sedang bergaya di hadapan kamera..

lepas p istana Helmet..kami pn terus perjalanan p pasar baru..org ramai tak sanga bak kata org Perlis…

nak jalan susah sikit tapi niat nak meniaga mesti diteruskan..

 

 

macam2 jenis kedai…best sgt…

 

Dok tgk buku niaga n budget hehehehe

Makan nasi goreng udang,,sedap oooo..

Abah dok tukar pampers budak kecil nie…

Hotel kami duduk…

Tunggu supir nak p makan seafood kat D cost..

 

Sampai sudah kedai Dcost..

dok tgk menu nampak mcm sedap…

kami mkn macam2..tapi harga dia murah sgt…siap tambah lagi makanan…

hari ketiga dok bersiap2 nak balik Malaysia…

 

alamat hotel patradisa….

airport Bandung…kat sini jumpa la artis n mak mertua Siti Nurhaliza hehehe

 

sampai KLIA n dok tgu flight balik Penang..

flight p Penang pukul 6.20pm..

naik turn naik turn flight sampai la kami kat Penang..Alhamdulillah…perut pn terasa lapr semula..

so singgah makan kenny rogers kat PIA…alhamdulillah semuanya selamat….

so abah n aisar nnti kita p lagi na…

2 thoughts on “Bandung Tour March 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s