Bandung tour feb 2011


Entry kali ni just nak kongsi kenangan all 2gether and family cuti-cuti Bandung..kami ke Bandung bulan Feb lepas dengan menaiki AA lagi pn MAS masa tu tak buat promo..kami pn decide naik AA sebab murah sikit..kami bermalam kat crystal crown PJ n pagi2 p simpan keta dkt rumah kakak di perumahan Kastam kelana jaya…kami bertolak dari Malaysia pukul 3.30pm n sampai di sana 4.30 pm waktu Indonesia.perjalanan dalam 2 jam ja..tak terasa sgt..dok syok2 isi borang kastam declare tgk2 sampai dah hehehe…

 

dok tunggu limo mai ambik p LCCT..

 

makan dkt LCCT..

 

ttgu kapal terbang..

 

 

Ni hubby belanja mak abah dia a.k.a mentua saya la hehehe pi jenjln negara orang…

Alhamdulillah sampai di Bandung..cuaca pn ok..

 

 

 

Pak supir yg cool dtg ambik…naik Innova (kijang)

pak supir bw p mkn di restoran simpang raya..sedap juga tapi harga ikut pingan yg kita mkn..hehehe

 

 

Hotel kami bermalam..tapi hotel ni jalan dia horror la sikit..tapi best..

 

dok bincang nak p jalan2 mana:)

Hari kedua kami jalan2 tangkuban perahu..

 

 

 

 

 

 

 

Rumah Mode..

 

Jalan cihampelas…aisar la paling seronok bole tgk ultraman besar n kami terus p beli belah kat Pasar Baru…

Bandung jalan jem sgt (macet tu jem laa)…tapi helmet tak bole tahan…hehehe

Hari ketiga p survey kain nak meniaga…

FO jalan Dago..

FO jalan Riau..baju murah2 n branded..

 

aisar, alya n wan..

 

 

 

restoran suharti…restoran keramba tak sempat ambil gambar..

Ayam goreng dia memang best lah…tapi lauk diorang selalu korang akan jumpa dengan tak guali sambal kulit sapi..

Hari keempat balik malaysia..flight pukul 6 pg huhuhu..ngantuk tapi kat Bandung memang best gileerr…

ikuti la pengembaraan kedua kami ke Bandung  bulan March pulak hehehe..kali nie naik flight MAS airlines..sebab ada promo dari Penang…Sekian

7 thoughts on “Bandung tour feb 2011

  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

  2. Mohon sebut harga bagi perjalanan seperti berikut:

    Tiba di airport Bandung : 4 Feb 2013 (9AM)
    Pulang ke KL: 6 Feb 2013 (1PM)

    Bilangan: 2 dewasa 1 kanak-kanak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s