Beijing Muslim Tours (Edisi terlupa ada lg Summer Palace, Panda dan Teh.. )


Emm tu la banyak sangat gambar sampai terlupa dah rupanya lepas ke kilang mutiara kitorang pergi Summer Palace, Panda Zoo dan Kilang Teh..Summer Palace lagi besar daripada forbidden city. Merupakan tempat rehat Maharaja China dan keluarganya…Sejuk!!! Siang sini boleh cecah dari 10 deg C boleh sampai 3 hingga 0 deg C…Malam tak yah cakap la lagi sejuk cecah -4 deg C…Kulit boleh merekah dan gatal-gatal kalau tak pakai lotion…Syukur kitorang semua apply apa yang dibaca dari blog-blog yang lain tak dak la kering kulit tu…Kawan saya tunjuk tangan dia kelupas dan merah-merah gatal sebab angin sejuk Beijing….

Ni lah taman diraja Maharaja China…Memang cantik tapi kabus sikit dan sangat sejuk!!

Aisar sejuk..Lagi 2, 3 minggu salji turun la dan tasik ni akan beku…Masa nih ok lagi nak jalan-jalan kalu sejuk sangat tour guide kata tak best sangat nak jalan may be jem teruk dan sejuk sangat-sangat so lawatan jadi singkat..Syukur semua berjalan lancar…

Sekitar kawasan lawatan..

Banyak gambar…

Makcik cina yang pelik saya pakai tudung…Tegur dalam bahasa dia..Saya pula jawab bahasa saya hehehe….Last sekali dia kata asalaalaikum…pastu tunjuk tudung…OOO baru paham..Ya i’m a muslim…ada pula camni nuuu…hehehe

Aisar dah mula nak merap..Ngantuk rupanya ..Sempat la Aisar tidur sementara perjalanan ke zoo panda dia boleh segar semula..

Tengok tu dah cerah mata tengok Panda suka sangat dia…

Panda malu..Cuba korang tengok betul-betul sequence gambar ni…Siap tutup muka tu tak nak ambil gambar…

Dah siap ke zoo panda pergi solat pula kejap lagi gerak ke tempat jual teh..

Macam-macam jenis teh…Yang bersusun tinggi tu teh juga tu…Yang dalam tempayan tu pun cam tahi lembu tu pun teh juga tu mahal lagi gred A lagi..

Ok dah balik…Semua orang kepenatan..Nak tidur…Ni geng bas rombongan kitorang bahagian belakang dengan Pak cik Ani dan Mak Cik Ani nama suami isteri ni sama dan sangat happening dengan kenalan di sini…Bess sangat…Ok sekian wasalam…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s