Membeli-belah di Beijing

Standard

Hari terakhir beli belah adalah aktiviti ikut tentatifnya…Pergi breakfas dulu dan shopping…Pastu lunch dulu dan shopping lagi…

Ada sahaja penjaja jalanan…Unik pula barang yang diorang jual kat sini…Er hu, serunai kundur dan etc…ok shopping kat Hong Qiao pula pastu ke Tan ya Hong Qiao lupa dah…tak betul maaf ya

Tempat orang lelaki barangan elektronik, hp etc…Aisar dah tak larat…Kasut cantik…Tengok2 kat dalam 3 dot…OMG!!! Adik saya dapat la beli kasut sport saya dan husband huhuhu sedih tak dapat…3 dot nyer pasal…Banyak gilerrr…So layan ja lah barang-barang yang kitorang dah beli..Ni ja yang tinggal setelah sebulan balik dari Beijing…Layannn

Tinggal 4…Dah kasik 15 kat saudara dan kawan-kawan…

Kipas ada lagi lupa dah beli berapa…Gula-gula tinggal lagi sepaket dan buah berangan dah abis licin tak sempat amik gambar…Fridge magnet murah dapat la kitorang balas 30 biji ja…

Produk jade dan sedikit mutiara…Yang macam tikar tu diorang kata bantal jade…Memang best tidur sejuk…

Yang ni beli masa dekat kilang teh cina…Teh tak beli cawan minum teh kami beli 2 set hehehe…satu lagi nak bagi hadiah orang kahwin…Unik cawan nih bila tuang air panas dragon hitam tu akan bertukar jadi warna merah…

Tablecloth siap wat bisnes lagi jual kat kawan…Tinggal 1 untuk saya dan cadar sutera dapat gak satu buat kenangan…

Ni la pisau yang kitorang beli…Yang 3 sekawan tu souvenir..Gunting dan yang warna hijau tu multi purpose knife sebagai free gift…Memang murah malas cakap harga nanti korang pengsan hehehe….

Hubby nyer…

Winter coat cashmere murah!!!Menang membeli menang memakai…

Emm yang ni saja nak beli dapat rembat iphone 4, 2 biji dan 2 handbag ja satu dah jual emmm harga??? Pengsan pula la korang kalu bagitau….So far iphone saya ok lg hehehe…Orang kata 3 bulan ja tahan saya tunggu dan lihat dan guna dulu…

 

Panda dan jam tangan spongebob aisar punya…Thomas and friends dia letak mana tak tau dah…Kalau nak ikutkan banyak lagi barang yang kitorang beli tapi dah distribute kat sanak saudara dan kawan-kawan…Ada rokok elektronik buat abah mentua murah kat China ni…Kat Padang Besar pun jual tapi kali 5 harga sini…Memang murah siap boleh buat meniaga lah…Saya geram rasa nak borong meniaga ja kat sini hehehe…Lain kali pergi pulak borong insyaallah…So dalam masa terdekat diizinkan Allah rezeki ada lagi kitorang nak pergi Hadyai dan Bandung pula insyaallah…So guys wait and see ok…Harap jadi laa…Kalau tak jadi pun tak apaa….Lain kali pula…Sekian wassalam…

 

 

 

About these ads

18 responses »

  1. SLM HI SHAZ,

    I AKAN GO TO BEIJING ON THIS COMING MAY,2011..BEST TAK BEIJING..BERAPA HARGA KIPAS YG U BELI TU?DAN PETI SEJUK MAGNET MAHAL TAK?ESTIMATE HARGA….TQ FOR THE REPLY…

    • Wslm hi Herni,

      For me Beijing is a must place to go lah…Best sangat smlm kebetulan ada cite chef wan gi Beijing teringat pula…Kipas yg i beli tu dlm rm1.50 u kena bargain sampai dpt harga tu la kalu boleh lagi murah rezeki la tu…Dan fridge magnet tu i dpt satu utk rm1 ke rm2 mcm2 kedai…kena tawar coz memula diorg letak 20yuan dlm rm10 satu..ok selamat jalan ke Beijing…

      • Shaz,

        tq2…u pun i tgk bawak anak juga kan..intresting..coz nnt i pun bawak my 3 boys..yg paling kecil is 8mth,4&5yrs…nnt troller mmg kne bawa…klu tak jd mcm u..nak minta dukung..heheheh…tak tahulah weather dia camner..tgk anak u tahan dia sejuk..hihihi

      • Masa musim sejuk ni best jenjalan…Anak i suka sejuk2 hehehe…ada gak masa yg angin kencang bertiup memang sejuk anak i tak tahan..sekarang kalau weather masih sejuk u n ank2 kena pakai byk lotion…takut kering kulit gatall..hehehe ok hv a nice journey…

  2. saya nak mintak pendapat kalau nak shopping bawak duit rm 500 cukup tak nak shopping sakan kat beijing… shopping tu x termasuk barangan elektronik. just baju org dewasa, kanak2, servinour, cadar or selimut tebal… leh tak bagi opinion?

    • Bagi pendapat saya rasanya tak cukup.. takut nanti tak puas pula shopping kat sana…harga kat sana berbeza-beza mengikut bargain kita..At least rm1000 ok laa coz nak beli selimut, cadar, baju, souvenir…Brg elektronic highly not recommended beli la ok…Saya cadangkan bawa lebih tak p[a kang teringin nak beli mcm2 hhehehe…Kami bw 8k yuan pun tak berapa cukup huhuhu…Apa2 pun kena bargain tau jgn lupa eg dia letak 1000yuan awak bargain sampai 100yuan tau…

  3. bab beli belah nie pening kepala la sikit, nak kira gaduh je ngan cina2 tu huhuhu..letak harga tak logik langsung,kita letak harga dia marah kita hehehe..so pandai2 la guna skill bargain masing2….ayg mana brg2 lagi bukan nie je kot hehehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s