Lye Huat Garden


Lye Huat Garden..Situated in Changloon. Ticket price RM10 for adult and RM5 or RM4 forgot already huhuhu for children age 5year and above…So Aisar FOC that day Alhamdulillah…Kikikiki bukan promosi saja bagitau….

Welcome…welcome

Memula masuk “eh kat China lagi ka ni hehehe”

Siap dengan Teracota, bonsai bagai dan cantik sangat…

Aritu kat Beijing pun tak pergi jumpa Teracota yang original punya…

Route pertama jumpa ikan kap etc…Banyak betul ikan dalam kolam…Semua macam kelaparan mungkin pagi lagi kot…

Really nice view…

Bagi dedak untuk ikan makan…Ada dijual kat luar RM1 ja sepaket…

All 2gether…

Then masuk dalam rumah akuarium…Manyak ikan ooo…..Turtle pun ada

Tenang sungguh berenang…

Kelisa wajib la…Macam-macam warna dan saiz…

Tak tahan tengok deco…Cantik juga pasu cina besar-besar atas kepala hehehe…

Naaa aropaima and the geng….Menakutkannn

Ni gelap sikit warna dia..

Besaqq….

Buaya pula…

Burung kakak tua..Hinggap dijendela, yang ni di dalam sangkar…

Haduh yang ni takut…Harimau ni memang nampak nak lompat tebing air tu nak terkam kitorang dan ramai orang lain lagi la…Bukan kitorang saja kat sini…Ni la harimau kelaparan kehulu kehilir takut dan bacinggg…hhehhee

Gajar real tak dak huhuhu…Taman ni kecil aja…Tapi ok laa..

Sambung bagi makan ikan pula hehehe…

Together again..

Lanskap cantik laa…OMG

Mantan PM ke-4 sign sini rasmi thn 2002 dolu-dolu…

Ok balik laa dulu…Tata…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s