Beijing Muslim Tours (Day 3 Great Wall)


Masih dihari ketiga Beijing…Sambungan lawatan diteruskan dengan pendakian Tembok Besar China…Subhanallah, Masyaallah hebat sungguh ciptaan Allah dengan memberi idea dan keupayaan kepada makhlukNya mendirikan tembok sebesar dan panjang itu…Tembok dibina pada zaman pemerintahan Maharaja Shi Huang Ti…Korang bayangkan macam mana dia boleh kerah rakyat supaya membina tembok sepanjang itu…? Dan rakyat tu menurut perintah kan…Berapa banyak yang mati dalam membina tembok tu..Ada juga menggelarkan sebagai kubur terpanjang..

Tengok lah belakang tu great wall…depan kitorang pun great wall panjangg gilerr…

Ok start mendaki..

Jalan sekejap berhenti sekejap…

Guess what is that?

Kau kunci cinta ku dengan manggamu hehehe…

Curam sungguhh..

Cantik sangat pemandangan…Syukur Alhamdulillah cuaca sepanjang perjalanan cerah sejuk…Cool sangatt…

True man medal 40RMB..

Ok turun tembok naik bas la pulak untuk balik ke burning cream center dan shopping…

Malam makin sejuk…Shopping untuk 1st timenya…Sunny Gold Street…

Memang murah kena pandai bargain…Cuba la sendiri dengan harga sendiri sampai dapat…Ok

Akhiri hari ketiga dengan dinner di restoran muslim yang sedap…Wassalam…

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s