Beijing Muslim Tours (Day 2 Acrobatic)


Ok sambaung balik entry…Masih di hari pertama lawatan tapi hari kedua dah la di Beijing nih…Perjalanan tak kira ok…Lepas lunch kami dibawa terus ke kedai urut kaki dan ual minyak…Bagus juga la pergi ke situ lepas penat berjalan dalam entry lepas disini.

Kaki direndam di dalam air herba…Makin lama makin gelap air tu bergantung kepada toksik yang dikeluarkan…Wallahualam heheh…

Sambil-sambil dengar lecture dari prof apa tah katanya dia org Indonesia dh tinggal kat Beijing ni 20 tahun lebih la…

Lepas tu datang la budak-budak part time student agaknya (dari sembang-sembang ayam itik dengan diorang) urut kaki kami dan promosi la ubat company ni…Kitorang dengar ja la macam-macam penyakit yang diorang cakap beli uabt idak juga hehhe…

Lepas dh siap urut kaki tu…Kitorang lari keluar la tak mau dengar jual minyak orang kedai tu…Yang lain masih kat dalam kena jual minyak kot hehehe…Gambar melompat yg tak jadi tp adk jadi pula hehehe…

Hehe suka benar gambar melompat nih…Ok lepas dah urut-urut kami semua dibawa ke masjid tertua Beijing…Lebih 1000 tahun katanya..Cantik masjid nih…

Waktu solat kat Beijing ni unik bagi saya..Subuh dia lebih kurang la dalam pukul 5 pagi gitu, zohor jam 12 tengahari, asar jam 2.55 camtu, maghrib jam 4.55 ptg dan isyak jam 6ptg camtu…Sana siangnya singkat dan malam panjang…Pukul 5 tu dah gelap gelita cam kul 8 malam Malaysia….Ok lepas dah selesai jam 5.30 petang kami dibawa utk tgk akrobatik pula…Kan China terkenal dengan akrobatiknya…So layan ja lah gambar-gambar yang sempat di snapkan tapi guna handset…

Ada 10 acara tu..Memang best lah 1 hour show motor nih yang terakhir dan paling dapat tepukan yang kuat…Malas cerita banyak korang datang sendiri lah tengok hehehe…Kitirang balik lepas show ni rehat…Malam yang sejuk besss….Ok dulu ngtuk dah end of part II dah.. tata….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s