Beijing Muslim Tours (Day 2 Forbidden City)


Hari kedua di Beijing dimana bermula lawatan kitorang…Tentatively jenjalan Forbidden City 2 jam 30 minit…Tapi tak tau la mungkin lebih tak sempat tengok jam hehehe….Lepas tu pergi kedai urut kaki ala-ala refleksologi sambil beli-beli ubat yang tokey jual…Tapi saya tak beli pun…Sapa-sapa yang tak buat research, blog hopping etc terkena la…Teringat pak cik tu cakap emm beli minyak angin kat Malaysia 5 ringgit ja kat sini 500 ringgit…Hhehehe lawak lak rasa….Ok lets go straight to our pics and let the pics tell u the story mory kekeke…

Bangun pukul 5.30 berkumpul pukul 6.50..Well we Melayu mandi pagi walaupun sejuk hehehe…Anyway dalam bilik panas jaa air pun panas kann…Si kecik tu ja tak mandi hehehe…

Tunggu kat lobi…

Aisar tido lagi..

Sejuk nih masa tunggu kat luar…10 deg C

Dekat luar restoran muslim…Makanan halal senang dapat kat Beijing nih….Banyak kedai juga tapi jauh-jauh…

Makanan dia roti, nasi goreng cina, pancake rangup kot dan sayur….

Bas yang unik bersambung may be untuk extra seats…

Kreatif la diorang nih…Sejuk oooo….

Tour guide yang kureeng informatif…

Tiannamen square..

Here we come…Sejuk dan berangin masa nih….Masak laaa…Aisar dah mula nak nangis ngantuk dan penat berjalan walaupun baru nak mula…Tak sempat cari stroller huhuh…

Pakaikan dia seluar lagi selapis…Dukung la saya sepanjang 2 jam setengah tu…Dekat abah dan Acu dia tak mau…Nak mama dukunggg….

Ni gambar group tour kitorang terdiri dari 34 peserta…Ikut Andalusia Travel…

Nangis dah si kecik nih nak dukung…Saya rehat jap perbetul baju sejuk dia pun tak boleh…

Ok start masuk Forbidden City…

Tup-tup dia ok lak masa nih…Tak perlu dukung lagi…Hehehe…Mau pula tu main dengan abah n acu…

Singgahsana Maharaja….

Besar betul la Kota Larangan nih…Maharaja dia ada sorang permaisuri 3000 gundik…Siap ada rumah sorang satu diorang nih korang bayangkan lahh….Belum lagi dewan-dewan sambut birthday, kahwin etc majlis….nasib la kitorang lalu ikut keratan rentas kalau lalu ikut bangunan-bangunan mungkin 2-3 hari tak habis hahhaa….

Masa nih rehat jap boleh la ke toilet…Jangan lupa bawa “botol air” sendiri ok hehhehe…

Pokok kasih sayang…Pokok dia memang unik la kat sini…

Dikatakan batu karang di belakang kami tu…

Pokok unik lagi…

Finally keluar juga…Huh

Aduh ada lagi kat atas tu….Tak naik dah kitorang hehehe…

Ok lunch time…Pastu Gi urut kaki dan solat…

Sambung next episod lak ekk…Banyak gambar sebenarnya..Banyak nak cerita juga…Tunggu…Insyaallah…Daaa…

3 thoughts on “Beijing Muslim Tours (Day 2 Forbidden City)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s