Beijing Muslim Tours (Day I)


Salam, percutian untuk tahun ni, Beijing dipilih menjadi destinasi kitorang…So dalam entry berkaitan Beijing ni tak tau lagi berapa bahagian saya cerita la serba sedikit memori-memori yang dapat daripada travel nih…Kenapa Beijing? Saya suka untuk pergi dan melihat sendiri tinggalan sejarah Kota Larangan dan memanjat sendiri Tembok Besar China yang ada di Beijing tu…selalu saya tengok melalui channel discovery…Shopping tu ada juga la hehehe…Kami pergi berempat saya 3 beranak plus adik saya yang sedang cuti Sem…Bertolak dari rumah di Perlis untuk cuti raya haji…Raya kedua dah bertolak ke rumah kakak seperti biasa di Kelana Jaya untuk transit ke KLIA nanti..Raya ke-4 baru perjalanan bermula ke Beijing…Dari KLIA flight Cathay Pacific jam 1345 so lebih kurang 3 jan lebih sampai ke Hong Kong untuk transit ke Beijing…Hong Kongnyer airport besar gilerr….3 jam transit tak berasa pun….Pastu naik Dragin Air plak ala-ala Fire Fly kita la kot 3 jam lagi terbang pula ke Beijing…Hong Kong suhu dia 22 deg C aja…Sampai di Beijing, dalam airport suhu dia ok la cam aircond biasa…Keluar untuk naik bas…Emmm sejukkk!!!Alhamdulillah sampai dengan selamat dan perjalanan lancar…Saya bab naik kapal terbang paling tak suka….Huhuhu…Ok tengok gambar pula lah untuk episod ni…

Naik teksi ja sebab kereta tak muat hehehe…

 

Ketua rombongan Tn. Hj. Abu Yazid bagi boarding pass masa kat Hong Kong Airport

Dragon Air pula

Beijing here we come!!!

Sampai hotel siap-siap tido zzzzz….Penat esok kena bangun awal nak jalan…Sekian

 

2 thoughts on “Beijing Muslim Tours (Day I)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s