Ho ho ho balik kampung…


Salam, emm banyak nak cerita al maklum lah dah balik kampung nak puasa dengan family…Memula plan nak balik kampung sebelah suami kat Bukit Aping…Aisar dah dua hari duk suruh balik kampung..Asyik-asyik mama jom balik kampung…jom balik kampung…Dah besar tau rindu kat tok wan-tok wan n tok-tok dia dah..Rancang nak beli baju raya gak la area Parit Buntar tu memang syok shopping kain baju….Tup tup telefon wan ada tak dak kat umah…Huhuhu keciwa tapi tak pa la wan ada urusan penting masa tu…Nasib ada kunci umah wan boleh tumpang tidur…Esok senang nak shopping..Malam tu Aisar dan abah dia main bunga api dengan mercun bawang tu ja yg halal untuk bermain yang lain mama haramkan hehehe…

Inilah caranya kanak-kanak underage main bunga api….hehehe bunga api tu dah panjang kena letak lagi jauh pakai kayu pula punya nak jaga keselamatan anak…Bagus kan idea nihh…

Apa-apapun kena bwh pemerhatian ibubapa…

Wahh banyak lagi syoknyaaa…Aisar kata

Ni aksi pantang nampak lilin nak tiup jaa…Aisar, aisar..

Esoknya main mercun bawang aka mercun pop sebab bentuk dia dh tak bawang bentuk silinder skrg..Baling ja dia bunyi pop…

Ok tu ja cerita kami tiga beranak di kampung…Esok jenjalan Parit Buntar lusa balik Sungai Petani pula berbuka puasa dengan keluarga sebelah saya pula….Wasalam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s