Pergi ‘Balik Pulau’


Salam…

Saya dapat call dari adik saya kat SP kata Mak Teh saya dah meninggal dunia sebelum maghrib semalam…Husband pun decide la kami pergi malam ni tdo kat Penang so senang esok nk pergi ke Balik Pulau di mana Mak teh saya akan dikebumikan…Em nasib vistana hotel masih ada kosong…Memula reserved hotel Tanjung Bungah tapi pk balik nak ke Balik Pulau better duk area Vistana…Esoknya..Alhamdulillah Allah permudahkan perjalanan kami semua sampai umah Pak Teh…Sampai2 tu jenazah sedang dimandikan saya dapat tengok proses itu sampai dikafankan….Mak Teh saya sakit dalam hati…Doc dah bedah tgk hati beliau tapi dah teruk doc tak tau nak wat apa dah…Arwah Mak Teh saya depends on morphin ja utk tahan sakit…Masyaallah saya lihat Allah permudah urusan pengkebumian beliau…MAk teh kami ni memang diketahui sangat baik orangnya dan beliau lah yang paling rapat dengan saya dan adik beradik saya yang lain..Moga Allah tempatkan beliau bersama2 muslimin muslimat yang soleh dan solehah Al-Fatihah..

Ok cerita lain pulak lepas selesai kami semua bertolak la nak balik…Saya balik terus ke Perlis sebab kwn saya nak mai umah…Akak saya dr KL singgah SP la dengan mak ayah saya…On the way nak balik tu ada plak org KL ni (Kak saya n suami dia la) jumpa durian Balik Pulau ajak berhenti jap makan durian dulu…emmm saya sekeluarga pun turun gak la…Happening gak kat atas bukit Balik Pulau tu…Orang duk jual buah-buahan tempatan….MAhal beb durian atas tu tapi nak try gak depa beli la 3 biji…emm mkn tak hengat isi tebal tapi sedap Subhanallah…ciptaan Allah…korang tgk la gambar kitorang nih…

PAkcik jual kata kalu lebah hinggap tu mmg manis dan sedap la durian tu…Ternyata lagi terbukti kekeke….

Sebenarnya lupa nak amik gambar utk buh dalam blog nih dah abis baru teringat…Amik gak laa….heheh u guys boleh beli dan makan terus kat situ…Memang besh la tempat nih…

Ayah saya minum air kelapa ja…Kan dia ada kanser peparu..Aritu masa kenduri durian kat umah dia makan seulas ja terus batuk berdarah…So kali ni dia minum air kelapa ja lah…Sekarang pun kalu batuk ada gak kuar darah seitik dua…Ciann…Huhuhu…tapi semangat dia kuat..

Dalam duk kalut nak balik dah kot tgk2 abg ipar saya beli pulak sebiji lagi…emmm rasa dia sedappp…

Apalagi org KL (yg duk kL sebenarnya origin dr lain pun hehehe) makan la juga diserang oleh adk n mak saya hahaha…..

saya sj ja posing ngn ulas nih hahaha…Besar ulas dia isi dia pun byk boleh share mkn sorg sikit rasa…

Inilah durian Balik Pulau…

Dah makan2 tu…Bergambar dekat atas bukit nih tak tau nama apa boleh nampak Penang sebelah Balik Pulau…

Saya lebih suka pakai kamera hp saya nih sebab senang nak upload gambar kecik ja pixel tak yah tunggu lama2 sat ja dh upload…ok sekian…Wasalam

2 thoughts on “Pergi ‘Balik Pulau’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s