Puding Karamel


Salam…

Jom cerita pasal masak memasak…Semalam dalam pukul 11.30pm saya terasa cam nak buat puding karamel…Cari-cari resepi dan baca2 sikit dia kata sesuai wat malam so esok siang dah leh makan yang sejuk lagi sedap itu…Hehehe saya pun try buat juga lah…Memula cam nak try ja tgk2 esok yakni hari ni buka peti ais…Jadi la plak…Ada la bentuk puding karamel tu…Sebab risau bukan apa dah biasa buat sebelum ni tapi dalam bekas kecil ja..Tapi kali ni wat dalam pelengat aka loyang yang besar so takut dia tak jadi leper atau nipis…Susu cair tu ada 1 tin ja…Disini saya tak nak lah share resepi sebab banyak sangat dah kat internet nih…So saya punya pencubaan kali ni menjadi gak la tgk aja laa gambar2 yang tak seberapa nih…

Puding karamel nih favorite hubby saya…Dia teringin nak makan benda2 yang sejuk dan lembut sebab kan dia sakit tak lega lagi..Tambah2 tekak tak leh nak menelan…Arini Alhamdulillah dah semakin pulih…Bintik2 merah pun dah surut berkurangan…Tekak pun dah boleh makan nasi bukan bubur dah tapi dengan sup laa berkuah gitew…ok dah la kot len kali jumpa lagi…Layanzz

Hubby kata teringat masa duk umah abang dia sebab kak ipar dia suka masak puding nih dulu…

Hehehe lain kali leh buat lagi senang ja…InsyaAllah…Wassalam

4 thoughts on “Puding Karamel

  1. Uuuu sedapnya terliuq aku tengok. Aku dah lama teringin nk wat tp x berkesempatan lagi.Tp memeng puas hati kalu apa yang kita masak 2 hubby kita suka. Rasa bebaloi penat leleh kita didapoq.Tp hubby aku lai sikit dia kalu demam ka x sihat ka nk makan jeruk kelubi @ buah timun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s