2x2kala


Lama tak wat entry masak memasak kan…Bukan apa saya nih tak pandai masak…Kalu nak mereka cipta tu boleh la…Bg suami n anak makan…N thank god depa suka heheh…Tapi entry kali ni pasal makan-makan juga….

Ni la hotel yg ada kat sini yg glam sikit pun…Kat Kuala Perlis ada gak tak try lagi lain kali lak ekk. Yang tu nama Putra Brasmana…Yang ni Putra Palace

Ni after ordering and while waiting for our foods..Aisar biasa la milo suam..Abah dia teh tarik..

My hubby tak smoking..Alhamdulillah ni la surrounding yg lenggang hotel nih mmg sesuai lepak, mkn n tdo bebas gangguan hehehe…

Nasi goreng tu aisar punya…Makan tak abis pun 2-3 mulut ja..Abah dia yg abiskan kekeke….Ais kacang tu mama punya…Sedapp i puji tak macam kuala perlis aritu tak sedap harap aiskrim kat atas secoek jahh..But this one emmm walllaahhh….Byk pula perkakas dalamnya…

Nasi goreng special hotel-hotel akan hidangkan basic dia macam tu lah…Semua hotel yg biasa pergi makan and order ala carte kat bilik mesti ada ayam goreng rempah/ayam goreng pandan, sate 2 cucuk, telur mata, keropok…Ada hotel yg letak sikit acar rampai but this hotel tak letak..Tu nasi hubby yg punya…Biasa la suami saya ni suka makan nasi…And the ayam is mine..Sedap sangat dia breadedkan dengan parmesan cheese and fried..Less oil and the black pepper sauce is really tasty….Eventho nampak biasa cam makan kat western restauran lain ja…But rasa dia mmg layak lah untuk dihidang kat hotel yg harganya tak berapa nak munasarawak sgt…Tu la dikatakan sekali sekal dua kali dua kala…Syok gak merasa masakan di hotel2 seluruh msia nih…Bab nak tambahkan lemak tu mmg suka sgtlah saya nih…Dah gemuk risau plak…SLim world bila nak taja huhuhuhuh….Sendiri mau ingat..wakikikiki

Lupa nak bgtau tempat nih nama dia Bendang Coffee House….Lepas abis makan singgah jap bank nak bank in duit kat supplier beli foot patch utk detox balik semua yg dimakan…Heheh lawak jahh…kakakaka..

2 thoughts on “2x2kala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s