Kassim Selamat


Suka tulis tajuk yg tak berapa ada kaitan tp kalu ditenung2 kan mungkin ada kaitan…Up to u olss lah..Last weekend abah dan mak mentua saya datang kerumah bersama2 kak ipar saya..Ari Jumaat petg tu…Lepas dinner kak ipar saya balik ke rumah dia semula di Jitra..Mak n abah spend cuti di rumah saya…Berbesar hati sgt ada org dtg rumah…tambah2 mentua kita..So esok tu pegi jenjalan Padang Besar ja…beli la pape yg berkenan di hati…Kami pegi pagi dlm pukul 10 pagi…Masa ni tak ramai org sgt kat PB tak tau kenapa…mungkin semua balik sebab esok tu dh mula persekolahan..Ptg tu bawa mak abah pegi jenjalan Kuala Perlis makan laksa…

Dalam kereta untuk ke Kuala Perlis..Bawa mak abah jenjalan kampung belacan heheh…

Berhenti kat tepi laut tgk pantai Kuala Perlis yg airnya surut…Heran juga masa mai sini dulu waktu ni air pasang…Tapi minggu lepas air surut plak..So berselut ja la nampak pantai tu…Kami makan laksa Kola Perlih..Lepas mkn laksa dgn ditiup angin sepoi2 bahasa..kdg2 angin tak berapa nak sepoi dia kuat sikit..Seberang jalan ada rumah yg jual belacan…Igt tak lg Belacan Ori? SO kami pegi la try beli belacan kt pengusaha belacan tu…

Oh mengerunkan atas jambatan ni…Memang tak kukuh nampak gayanya…Ku redahkan jua…Hubby n anak saya dh lepas n dia amik gambar saya tgh seriau ats jambatan ni…Aisar duk gelak kat mama dia dr jauh kuat tul pas dia tgk muka saya yg takut2 tu..

Hah ni lah belacannya…Ada 2 saiz ikut berat…yg ni yg kecil RM1 ja..besar gak bkn sebesar belacan keping kat kedai tu yg ni besar lg..so murah ler…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s