Janji Manismu..


“Mama..mama mana cite kg belacan semalam kita p tu?”…kekeke tumpang lalu..

Ok sepeti yg dijanjikan dlm dua entry lepas tentang kampung yg byk wat belacan..Haaa ni cite dia..Banyak tul perkampungan atau syarikat belacan kat Perlis ni rupanya…Saya pun disebabkan tersesat sebenarnya aka exploration Kuala Perlis suatu masa dahulu tup tup terjumpa byk sykt buat belacan di sini….

Ada HM belacan..

Pak Su Din pengedar belacan segar..

Sorry ekk silau mentari wat nama kedai pak su din tak nampak tp tu lah syktnya…

Tu dia belacan Ori lak…Kedai dia tak sempat snapp..

Kalu bole nampak ni plak cap dia Belacan AA..

Belacan Perlis tanda yg last kitorg dpt snap heheh…Sebenarnya ada 2 lagi belacan Bang Li n Belacan Madu tp tak sempat nak amik gambar…Kalu ada kesempatan nak p ke salah satu dr sykt2 belacan tu suatu hari nanti insyaallah…Opposite kedai2 ni laut Kuala perlis tempat ni nama dia Kg Sg Baru..

Ada motel n byk di bahu2 jalan org jual mentarang sebab skang ni musim mentarang…Di samping jual belacan..

Motel disebelah belakang n restoran di depan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s