Cuti2 Jalan2


Salam,

Cuti akhir tahun ni pegi melawat Melaka Bandaraya Bersejarah..Sebelum tu dah decide ke Cameron Highland tapi banyak hotel yang berkenan dh fully booked so tak jadi pegi sana…Pas Cancel Cameron fikir nak pegi Kelantan shopping baju batik…So apa lg booked la hotel New Pacific kat Jalan Pengkalan Chepa..Discuss dengan husband through phone je coz dia outstation…Balik2 je dr outstation dr KL, Melaka n Johor…Tup2 dia suruh cancel Kelantan n plan nak pegi Melaka pula…Katanya tak puas jenjalan Melaka dgn kwn2 lgpun hal kerja disana. Apa lg terus cr hotel yg dekat dgn semua tempat bersejarah yg tak perlu drive keta n kami decided duk Hotel Equatorial Melaka…Sesampai Melaka mak aiii ramai giler org cuti2 Msia ke sini…Kami bertolak Ahad pg dr Kelana Jaya umah kakak…

Kat Juru reload smart tag..Mak aii ari Sabtu pun dah jem ramai org nak ke selatan…

Exit Ayer Keroh utk ke Bandaraya Bersejarah

Sampai dlm pukul 12.20 tghari

Traffic jam tu…dlm sejam jugak laa keta slow2 nih…

Nasib baik ada pemandangan yg indah2 hehehe…Menara Taming Sari yg macam UFO tu sebelah kanan gambar…

Ramai orang masa nih hari Ahad..

Hotel Eq ni dekat tul ngn A Famosa n semua2 tempat yg nak g jalan…So berbaloi2 duk sini…

After checked in kami start jenjalan terus sementara tunggu kakak saya datang utk dinner kat Umbai…Diorg dari KL hehhe

Emm bergambar ler kerja nya…keskeskes

Merdeka..Merdeka…

So pas dah melawat sikit sebanyak kat bwh tu..naik rehat jap semula n kakak pun sampai utk ke umbai…Wahh mmg berbaloi2 gak makan kat sini…Sedapp gak lain dr Kuala Perlis punya heheh…Berubah selera sekali sekala…

Sementara menunggu makanan dimasak…Anak saya tdo je penat sgt berlari2 masa jenjalan td…

Ketam masak sambal n ikan jenahak bakar…

Asam pedas ikan pari

Siakap 3 rasa…n last bt not least

Udang n sotong goreng tepung….semua lauk makan sama ada dengan nasi lemak o nasi putih…Pas makan balik sesat 2-3 round baru sampai hotel, rehat semua2 n tdo esok jenjalan lg…So to be continue for part 2 for 2nd day heheh…

2 thoughts on “Cuti2 Jalan2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s