Cuti2 Jalan2 II


Emmm sambung cite jenjalan Melaka…Hari kedua g jenjalan start dengan naik beca ke tempat atas sikit dr kota A Famosa..

Husband amik gambar nasib muat2 je beca nih hehehe…Pilih abg beca yg muda kuat sikit hehehe

Sampai kat muzium kapal benti jap tgk2 apa yg ada..kali terakhir mai sini masa tingkatan 3 dulu pas PMR kot heheh

Ni resit tiket kapal hehe..Si comel tak yah tiket..

Peti besi sebelah tu em berat tull nampakk

Ni sebelah patung Alfonso de Albuqque

Ni la senapang, peluru n batu meriam org portugis guna serang Melaka…Tak dak keja nak tawan orang..

Pas naik kapal tak gerak statik ja kita naik yg gerak pula..Melaka river cruise..Haa yg ni bess sgt..direkemen kwn2 naik..kena tiket sikit lah..

Baru start bergerak bot nih…Aisar tak perasan lg…

Haa there u r kan i dh cakap…Aiq noh mama (air penuh mama)

ok dh cruise sg melaka p taming sari tower lak

Seperti biasa tak dak benda yg free..

Pemandangan dari Menara TAming Sari…Awesome..

Hehe gayat gak laa…Anak saya ok ja seem like no feeling at all

Haa yg ni dia suka laa..tp ada ka bw keta boleh lepas tangan..emmm aci ja lahh..So pas dh melawat semua2 ni balik rehat jap tghari kat hotel…Petang g lak jejalan Eye On Malaysia…

Here we come…

Emm nak balik dahh…

Bess sgt jenjalan Melaka…Cuti2 Malaysia ni mmg bes la dpt release semua n saya bangga jd rakyat Malaysia..Aman damai nak jalan mana pun tak risau…Lgpun keindahan Malaysia bertaraf dunia apa..Kalu ada rezeki leh mai lg..

2 thoughts on “Cuti2 Jalan2 II

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s