Mari memasak


Salam semua,

Teringin nak share dgn u alls resepi ibu mentua saya..Merangkap fav food asben saya, kuzi ayam n murtabak..Saya cite pasal kuzi ayam dulu ekk..Nanti2 masa rajin nanti lak saya cite camna nak masak murtabak ibu mertua saya lak okes guys.. Ok bahan2 dia senang jer, nama nampak gah cam byk sgt bahan2 kan tapi sgt simple iaitu:
1. Ayam yg telah digoreng
2. Kacang tanah yg telah digoreng (buang kulit beb)
3. Bawang merah yg telah digoreng
4. Jintan manis
5. Jintan putih
6. Lada hitam
7. Sos tomato

Those r d ingredients.
Those r d ingredients.
Assistant chef sedang bz ngacau heheh
Assistant chef sedang bz ngacau heheh

Memula goreng tanpa minyak rempah terdiri drpd jintan manis, jintan putih n lada hitam, lepas dh meletik2 masak ler tuh angkat n tumbuk halus..Kemudian panaskan sedikit minyak dan tumis rempah yg ditumbuk td..Agak2 dh ok masukkan sos tomato, kacang gorg, bawang goreng sekali dengan ayam yg telah digoreng tadi…Kira campur terus lah semua bahan2 selebihnya tu…Tambah kan gula sedikit secukup rasa…Garam tak yah dah sebab ayam dah masin kan goreng td..Pastu hidang tadaaa ayam kuzi ibu mentuaku heheeh…Very easy right!!

My 1st time tried..I,ve did it! Waalaah
My 1st time tried..Succeed! Waalaah

2 thoughts on “Mari memasak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s