Jenjalan raya.


Raya ke2 kami balik kg sebelah Pendang..saya dh lama tak balik umah Mak Lang dan Mak Long..Gambar tak amik la plak tapi dalam perjalanan tu jumpa keta nih cantikk…

BMW kontot heheh
BMW kontot heheh

Tgk jalan dh jem kan…Br nak start ke arah Aloq Staq tu dari Sungai Petani..Bawa mak sama balik kg kami konvoi 3 kereta ngn abg n akak saya…Ayah duk umah dgn adik2 sebab dia tak nk jalan tak larat katanya..

sempat main cak ngn mama ekk...
sempat main cak ngn mama ekk...mak saya penumpang berhemah kan.

Atas highway keta byk jgn ckp lah..Kena berhati2 tul drive nasib semua pemandu aritu berhemah tak “loq laq” org Kedah kata..Sesuai dgn kelajuan kesesakan..Ok la perjalanan Alhamdulillah..Sampai umah Lang kami masak2 n mkn tghari n bertolak ke umah Mak Long lak jauh gak dr umah Mak Lang tp 30min gak laa…Kat umah Mak Long mkn kuih raya n minum air ja..Ank dia sepupu saya lah tak dak umah semua beraya kat umah mentua masing2..Tinggal ank bongsu sj..

Dalam pejalanan balik ada sikit xcident berlaku tapi saya tak nampak apa yg berlaku gambar pun dapat tangkap yg sisi2 sj..Huby saya ckp mungkin sedikit ja perlanggaran sebab jalam jem…Tak teruk la kemalangan yg berlaku tapi wat jalan jem gak la nasib tak lama…

Sedikit kesesakan yg berlaku
Sedikit kesesakan yg berlaku
Petugas duk alihkan xci yg berlaku..
Petugas duk alihkan xci yg berlaku..

Sebelum terlupa ni ada gambar dibawah, huby saya snaped masa dia terperangkap nak balik SP dr Perlis..Ni kat Gurun xci yg ragut 4 nyawa tuh yg ngeri tuh esoknya nak raya tuh…Ada heboh lam berita n paper..Inalillah… Mayat rentung terbakar..Kejadian masa subuh gambar ni kul 11 pg masih berasap kan…Sadis tull..:(

Bekas xci yg ragut 4nyawa Inalillah..
Bekas xci yg ragut 4nyawa Inalillah..

2 thoughts on “Jenjalan raya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s