Terkenang sejenak


Dalam menyambut bulan ramadan duk berpuasa ni teringat lak kat tanah haram yg saya n husband pegi mei lalu..Rindu sgt nak pegi lagi..Macam mana la ekk kalu dapat berpuasa kat sana…1st time pegi Alhamdulillah Allah uji dengan saat kegembiraan sahaja…Terasa sangat dialu-alukan kedatangan kami ke sana…Sesampai di KLIA dah terasa tenang menunggu flight Saudi Arabia…Sesudah 8 jam berlalu kami sampai di airport Jeddah..Alhamdulillah kami disambut dengan senyuman dan ucapan marhaban serta selamat menunaikan umrah oleh kakitangan airport situ..Tapi ada gak jemaah kami yg tersangkut kena soal mcm2..Rezeki Allah semua tu..Alhamdulilah, mutawiff kami Ustaz Khaldun siap sedia menunggu..Perjalanan kami bermula dengan berkunjung ke Madinah Al-Munawwarah dulu 3 hari stayed di tanah haram Madinah sampaikan salam kpg junjungan besar kita Nabi Muhammad S.A.W..ibadah2 lain juga dilakukan..Saya sendiri dapat solat dan berdoa di Raudah (Taman2 syurga) 3 kali Alhamdulillah…pengalaman yg sangat manis sekali bersama2 sahabat2 jemaah yg lain yg juga memberi tunjuk ajar kpd saya Alhdulillah..Madinah negeri yg sangat bersih, org2nya sgt peramah, sopan dan baik2 hati..Byk gak tempat2 yg kami lawati so disertakan gambar2 yg menarik serta sejarah disebalik tempat yg kami kunjungi…Nanti saya cite pasal Mekah pulak ok..So sahabat2 layan ler gambar2 saya n huby serta jgn lupa selawat kat Nabi S.A.W kita…(Letakkan cursor anda atas gambar akan kuarlah cite pasal gambar tu yee heheh)

P5190002P5190009

P5200034P5200041P5200057Lembah medan magnet.P5210078P5200047P5210071P5210079P5210080P5210093P521009820052009213200520092232005200922521052009227210520092352105200923921052009243Waiting for the bus for our 1st time umrah 22052009245

2 thoughts on “Terkenang sejenak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s