Pemandu pelancong a.k.a SUPIR Bandung (Catyelia Tours and Travel)

Standard

Salam,

Siapa-siapa yang memerlukan pemandu pelancong atau supir di Bandung boleh hubungi saya untuk info lanjut. Tempahan juga boleh dibuat dan email kepada saya di alamat emai:-

catyelia@yahoo.com atau

sya_heer77@yahoo.com

dan sms/call kalau nak cepat di nombor

013-4404213 (liana aizee) atau 013-4004213 (syahir)

Harga yg ditawarkan berpatutan dan mengikut kategori kenderaan. Harga terkini boleh dilihat DISINI

Dibawah adalah gambar-gambar pemandu bersama kenderaannya… Yang paling kecil adalah Avanza dan coaster paling besar dengan muatan seramai 12 orang..Ok layanzzzz

Ada innova, suzuki APV, suzuki xenia etc…

coaster.

Ok nanti nak pergi Bandung boleh la roger-roger ya…

Opsss satu lagi yang ni pun boleh naik juga tapi once dah sampai kat sana deal sendiri kekekek…..

p/s - Tuan-tuan, Puan-puan jangan lupa sediakan duit airport tax Rp75rb seorang kalu keluar dari Bandung, baby tak yah nanti kena bayar pas check in lugguage atau sebelum terbang kalau tak idak balik le jawapnye huhuhu…

Selamat bercuti..Daaa…

About these ads

148 responses »

  1. saya akan pergi jakarta-bandung….4/4/2014-8/4/2014….sampai di airport jakarta..
    boleh bagitahu harga sewa kereta +supir+ hotel…dan tlg aturkan perjalanan saya ke sana mengikut kesesuai pelancong yang selalu ke sana…tolong yer.

  2. Liana, tolong quote harga: 6 adults. Tiba di Jakarta jam 6pm 1 Disember, 2013 terus ke Hotel Patradissa. 2 Disember Tour sekitar Bandung, Tangkuban Parahu dan Saung Udjo Angklung. 3 Disember Tour sekitar kota Bandung (shopping dan Trans Studio). 4 Disember ke Jakarta (shopping dan tour sekitar Kota Jakarta) check-in airport Sukarnoe Hatta jam 4 petang. Terima kasih.

  3. Bole bagi quotation untuk khidmat supir jakarta- bandung dari 19-22 sept ni? Kami travel 5 adults, 3 children, 2 infant. 19 sept tiba di jakarta jam 645 petang and balik 22 sept from jakarta 615 petang. Tq

  4. boleh x email sya cost tok full board(ground) tok 4h3m jakarta-bandung tok 2 dewasa,1 kanak-kanak (5 thn), 1 bayi (2tahun)3

  5. Hi,

    I will be in Bandung on 17 and 18 June 2013.
    Could you quote for Toyota Innova or Suzuki APV for two days?

    Thanx

  6. salam. saya nak ke bandung dr jakarta pada 4/6/2013-7/6/2013. saya memerlukan perkhidmatan supir yang boleh bawa kami jalan2 sekitar jakarta n bandung.. sila bagi harga perkhidmatan supir ya?terima kasih

  7. salam.. brape harga sewa supir 3 hari… dari 6hb-9hb april nie… 6 hb tue sampai tengah malam.. 9 hb flight 4 petang.. tq

  8. Tlg emailkan quotation harga sewa kenderaan bersama ‘supir’ dan list hotel yg selesa/3 bintang utk 2 org berserta harganya utk 5 hari,4 malam…

    Arrival:Husein sastranegara airport
    (23apr2013 — 8.05am)
    Departure:Husein sastranegara airport
    (27apr2013 –7.45pm)

    Email: zf_husni@yahoo.com

  9. Berapa kos utk Suzuki APV dan driver, sampai di Jakarta 11/02/13 jam 7 ptg. 2nd day lepas breakfast terus ke bandung dn stay 2 mlm hingga 14/02/13 dn balik ke airport Jakarta 7.15pm . Dengan kadar segera ok…..tq

  10. Assalam.mnta tlg bg quotation utk kereta termasuk driver merangkap tourist guard dan 2 bilik hotel di bandung utk3 mlm. Kami 4 org dewasa n sorang baby..dijangka akn pergi pd 29 mac 2013 -1 april 2013. Flight 6.30 pg dr kl…tq

  11. Assalam liana.. Sya dan kawan2 sya nak ke bandung pda 11 feb 2013 till 18 feb…. Kami hanye berempat… Berapa agak2 cost pada tarikh tu… Khidmat supir tu dri jam berapa hingga jam berapa..?? Supir yg dimaksudkn hanya ditugaskn sebagai pemandu or merangkap tour guide…????

    • Wslm, sy dh reply via email tp fail tak leh masuk so sy reply sini..Walkslm,
      Cik quotation bg keta avanza/apv suzuki spt berikut:
      Rp400rb x 8 hari = Rp3.2juta + RM30 caj perkhidmatan

      Supir bertugas 12 jam dr eg kuar kul 8pg-8mlm..DIa juga kalu nak suh jadi tour guide bole merangkap driver n tour guide gak la…

      Jika saya bole tahu itinerary dan time flight boleh kira bajet yg sebenarnya…

      Tqvm

  12. Salam, boleh saya tahu harga sewa supir dari 4/4/2013 – 7/4/2013 untuk 7 org dewasa dan dari 8/4/2013 – 10/4/2013 untuk 4 org dewasa di bandung?

  13. salam. brp harga utk supir dan kenderaan utk 12 org (3 dewasa + 7 kanak2) 22-25 mac 2013..jakarta bandung..lain2 byran, tolong nyatakan..tq

  14. Tolong email quotation harga utk sewa kenderaan bersama ‘supir’,

    Arrival : Jakarta Airport
    ( 16/12/2012 ) – 8.20am

    Departure : Husein Sastranegara Airport
    ( 20/12/2012 ) – 12.15pm

    Kapasiti : 5 dewasa dan 3 kanak-kanak

  15. saya nak ke bandung 3 hari 2 malam. 6hb 4 flight malam, 9hb 4 flight malam jugak..boleh quote kan untuk 6-9hb tersebut..termasuk pick up and hantar ke airport

  16. Tolong email quotation harga utk sewa kenderaan bersama ‘supir’,

    dan mohon tolong survey kan hotel selesa di Bandung untuk 5 bilik dekat dengan tempat shopping,

    Arrival : Husein Sastranegara Airport
    ( 21/4/2012 ) – 12.20am

    Departure : Husein Sastranegara Airport
    ( 24/4/2012 ) – 12.15pm

    Kapasiti : 11 dewasa (6 lelaki + 5 perempuan) dan 1 kanak-kanak

    Email pada saya yana : yana_illianaa@yahoo.com

  17. Salam,
    Inginkan khidmat supir dan kereta untuk 5 orang di mana 2 malam di Jakarta dan 4 malam di Bandung termasuk hotel bajet.

    Tiba :Jakarta 28/11/12 petang
    Pulang ; Jakarta 4/12/12

    Lebih gemar sight seeing di Bandung dari shopping. Begitu juga di Jakarta.Airport transfer diperlukan.

    Tolong quote harga dan itinerary.

    sobri

  18. Saya akan ke bandung pada 9-12 feb 2013.
    sampai ke Jakarta pada pukul 22.30 Jakarta pada 9 haribulan.
    Pada pagi 12 feb kami akan bertolak ke airport Jakarta.

    Saya ingin menggunakan Suzuki APV.
    Tolong emailkan quotation utk saya.
    Terima Kasih

  19. salam….minta tolong..sy mau ke jakarta-bandung pada 24 januari 2013…minta u tolong bg sebutharga untuk transportation & hotel..24 sy trun jakarta…ingat mau terus ke bandung n 26 naik ke jakarta terus…kira nya 2mlm bandung n 3 mlm jakarta..minta tolong..pergi 4 org..husband and wife..

    emel ke sy:nurullaz@yahoo.com

  20. As’salam,
    Sy & kwn seramai 3 org akan ke Bandung pd 30/11/2012 jumaat – 03/12/2012 isnin memerlukan khidmat supir. Boleh berikan quotation anda. Terima Kasih.

  21. Tolong email quotation harga utk sewa kenderaan bersama ‘supir’,

    Tolong survey kan apartment sederhana selesa di Bandung yg ada 3 bilik, dekat dengan tempat shopping,

    Arrival : Airport Jakarta
    ( 16/12/2012 ) – 11.00am

    Departure : Airport Jakarta
    ( 21/12/2012 ) – 9.00pm

    Kapasiti : 6 dewasa 1 kanak-kanak

    Email pada saya shahril_saedon@mpkj.gov.my

  22. salam,sy nak g bandung 17/10/2012-20/10/2012 seramai 5 org. trnsport mn yg sesuai untuk kami sewa dkt sn.boleh sy dpt kn quotation.

  23. tolong emailkan saya harga supir dan kenderaan pada 6 hingga 9 dec 2012 ini. Kami seramai 9 orang. Nak shopping dan jalan-jalan di bandung. 6.12.2012 dari kuala lumpur 15.45 ptg dan balik ke K:L dari Bandung jam 12.15 tengahari. emailkan kepada saya di shazana0304@yahoo.com

  24. Salam, saya nak ke bandung 30 ogos – 2 september 2012. Kami 7 orang dewasa. Menginap di hotel kenangan. Nak dapat kereta dan pemandu bawa kami lawat seluruh bandung selama 4h3mlm. Mohon kadar harganya. Minta juga supir ambil kami dan hantar ke airport. Terima kasih.

  25. Salam, blh x sy dptkan quotation untuk pak supir dan hotel2 yg berharga berpatutan untuk 6 org sekeluarga.
    Kami bercadang untuk ke sana pada 10 Jan hinggan 12 Jan 2013 ini.

    TQ

  26. Salam,
    Saya dan keluarga akan ke Jakarta-Bandung-Jakarta (5d4n) pada 18 – 22 Dec 2012. Tolong quote harga untuk Innova (plus supir). Sampai Jakarta pkl 6.30 petang.

  27. Salam, saya nak ke bandung 19-23 julai 2012. Kami 4 orang dewasa. Tinggal di sheraton. Nak dapat kereta dan pemandu bawa kami lawat seluruh bandung mulai 20 hingga 22 julai 2012. Mohon kadar harganya. Minta mabil kami dan hantar ke airport. Terima kasih.

  28. Salam, saya nk gi bandung on 18 to 20 oktober nanti, flight ke bandung pukul 6.45 pgi, flight ke kl pukul 2.55 ptg. Boleh dpt quotation utk supir? 3 org shj, so transport yg kecik jer la.

  29. Saya nak ke Jakarta – Bandung pada 13-17 Nov 2012 seramai 6 orang..sila email sebut harga pemandu dan kereta kepada saya.Terima kasih.

  30. Salam cik Shaz…. Nak tanya, Saya akan ke BANDUNG dari 13/9/2012 hingga 16/9/2012 (4H3M – 2 orang, saya dan isteri).saya nak dapatkan quotation kos untuk pak supir ni.cadangan hendak ke tangkuban perahu, kawah putih dan melawat sekitar bandung (places of interest)…Rauf Ampang email: rauf020783@gmail.com

  31. Salam cik Shaz…. Nak tanya, Saya akan ke BANDUNG dari 5/7/2012 hingga 10/7/2012 (6H5M – 4 orang) tapi touchdown saja kat bandung, nak terus pergi ke BOGOR untuk 2 malam (5/7-khamis dan kembali ke Bandung 7/7 -sabtu) then stay kat bandung dari sabtu malam(7/7/12) dan fly pulang pada pagi selasa 10/7/12. Boleh dapatkan quotation untuk trip saya & keluarga ? Kalau boleh nak tahu jugak di bogor nanti 2 malam tu supir punya cost cik shaz kira mcm mana…. Shimree Klang Selangor.

  32. salam shaz, email me price untuk sehari tour d bandung for 8 orang,maybe pegi jumaat ni,maybe sabtu perlukan kenderaan untuk jalan2.

  33. salam sis, sy akan ke jakarta n bandung pada 11-16 mac 2013, perkhidmatan keta sewa ni tmsk jln-jln di jakarta skali ke? plz reply to my email

      • kalo sy ingin ke kawah putih, tangkuban parahu dan kampung daun, ada extra charge ke? tq

      • Info tambahan: Tambahan charge sewa kenderaan supir dikenakan jika nak ke Kawah putih Rp100rb, jakarta Rp300rb dan Bogor serta puncak RP150rb dan kawasan yg jauh perjalanan 2 jam keatas…Tangkuban perahu tak perlu extra charge tapi tiket dia kena bayar sendiri di sana nanti sy lupa dah berapa harga tiket kalu tak salah rp50rb per kereta la..check semula ye…kg daun pun tak perlu xtra charge…

        Kadar sewa biasa tour bandung tu dah termasuk minyak, upah supir, parking n tol.

        Terima kasih.

  34. Salam shaz, saya ingat nak ke Bandung dlm bulan ni tp tarikh xsure lg….tgh plan…berapa ye kos untuk 2hari….Bandung tour , transfer to Airport Bandung, Tasik Kawah Gunung Berapi, Tangkuban Perahu dll…mungkin pergi dalam 6org.

      • Ops,silap…xjadi pegi 6org mayb dlm 3-4org….masa sy akan update….dah confirm sy emel liana….kalo amik avanza pon bole kan?Kalo kami turun di airport Jakarta boleh ke die hantar dan ambil kami di sana?

      • Ok dh tgk….kalo camtu t sy diskus dh confirm sy inform liana yer…..oh yer ade hotel atau guest house yg selesa dan berpatutan harga x?

  35. salam..nk tye, saya nk g bandung bulan11 2012..dalam 7 org..brapa ye sewa kereta n supir skali utk 3 hari 2 malam??lg satu, ad untuk hotel skali ke??

    • jika apv suzuki rp400rb sehari ya so pki 3 hari =rp1juta 200rb.jika inova rp550rb sehari so jumlah utk inova=rp1juta 650rb. hotel boleh email kpd sy ya di alamat email tertera. tq

    • Penginapan sy tak buat dah…so transport je…makn sendiri senang cari kat sana boleh supir tlg bawakan…
      untuk sewa bg 7 org kalu ambil APV suzuki sempit sikit la RP400k sehari kalu 5 hari jd rp2juta laa..mkn Awak bole la baget sehari dlm rp500k paling mewah untuk lunch dan dinner dh tu bg 7 org..murah je mkn kat sana..apa2 bole email kat saya ekk catyelia@yahoo.com…Tk

  36. salam , saya nak kesana 20 hb ni dan balik 23 so saya nak kan pak supir 21 hb dan 22 dan 23 separuh hari berapa kos nya ye

  37. salam.. sewa supir n kete bawah rm100 takde ke.. klu guna supir hari last just hantar gi airport berapa kena caj..

  38. Pingback: Supir Bandung « All 2gether

    • dear fazilah,
      kalu u trn dr jkt fetch dr sana ke bandung sewa Rp700k…spend time kat bandung 12 jam supir akan charge Rp400k sehari.. hantatr semula ke jkt Rp700k lagi kalau balik naik di airport jkt gak..

    • ok kalau paling kecil kenderaan yg sesuai macam avanza, xenia, APV suzuki…yg tu bole muat 3-7 org…Sehari dalam 400K Rp atau lebih kurang RM145. Kalau Innova dlm 550k Rp….kadar adalah untuk sehari kalu 2 hari kali 2 ja…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s